Search

Americké čokoládové cookies: Spoznajte vianočný poklad receptu!

Čokoládové cookies
Čokoládové cookies

Obsah receptu

Americké čokoládové cookies sú lahodné krehké sušienky s kúskami čokolády, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Tento recept je jednoduchý, rýchly a ideálny na sviatočné pečenie pre celú rodinu.

Pripravte si vianočný poklad receptu – americké čokoládové cookies! Tieto tradičné sušienky s bohatou čokoládovou chuťou si vás získajú nielen svojou jednoduchosťou, ale aj lahodnou textúrou a intenzívnou chuťou čokolády. Stačí zopár základných surovín, trocha lásky k pečeniu a za krátky čas si vychutnáte sušienky, ktoré sú chrumkavé na okrajoch a jemné v strede. Vychutnajte si ich čerstvé z rúry alebo ich zabaľte do krásneho balenia ako sladký darček pre najbližších. Čokoládové cookies sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola, a to nielen vďaka svojej lahodnej chuti, ale aj jednoduchej príprave.

Ingrediencie:

  • 255 g nasekanej horkej čokolády
  • ½ šálky nesoleného masla (izbovej teploty)
  • ¾ šálky kryštálového cukru (140 g)
  • ½ šálky trstinového cukru (70 g)
  • 2 veľké vajcia
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka hladkej múky (125 g)
  • 3 polievkové lyžice kakaa (18 g)
  • ¼ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 a ½ šálky čokoládových lupienkov (230 g)

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte 3 plechy na pečenie papierom na pečenie.
  2. V miske vhodnej do mikrovlnnej rúry roztopte čokoládu na vysokej teplote v 30-sekundových intervaloch, zakaždým dobre premiešajte, kým sa úplne neroztopí. Odložte bokom.
  3. Elektrickým mixérom zmiešajte maslo a oba cukry, až kým hmota nebude svetlá a nadýchaná.
  4. Pridajte rozpustenú čokoládu, vajcia a vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  5. Postupne pridajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a šľahajte, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
  6. Nakoniec vmiešajte čokoládové lupienky.
  7. Polievkové lyžice cesta navrstvite na pripravené plechy na pečenie.
  8. Pečte 9-10 minút, kým okraje neoschnú, ale stredy zostanú trochu mäkké a lepkavé – počas chladenia sa spevnia.
  9. Nechajte cookies na plechoch vychladnúť 5-10 minút, potom ich preneste na mriežku, aby úplne vychladli.
  10. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote 5-6 dní alebo v mrazničke až 3 mesiace.

Tipy:

  1. Pre dosiahnutie autentickej chuti použite kvalitnú tmavú čokoládu s vysokým podielom kakaa.
  2. Ak chcete cookies mäkšie v strede, pečte ich o niečo kratšie, okolo 10 minút.
  3. Pri miešaní cesta dbajte na to, aby ste ho nepremiešali, aby cookies zostali jemné.
  4. Pridajte štipku morskej soli na vrch každej sušienky pred pečením pre kontrastnú chuť.
  5. Nechajte cookies úplne vychladnúť na plechu, aby stuhli a získali správnu konzistenciu.
  6. Cookies môžete uchovávať v uzatvárateľnej nádobe, kde vydržia čerstvé až týždeň.

Video recept:

Americké čokoládové cookies sú klasikou, ktorá nesklame. S ich bohatou čokoládovou chuťou a jemnou textúrou sa stanú hviezdou každého sviatočného stola. Tento recept vám umožní pripraviť sušienky plné autentickej americkej chuti, ktorá poteší každého milovníka sladkostí.

Súvisiace články:

Rýchle Mikulášske linecké koláčiky: Upečte si tradičnú dobrotu doma za 10 minút!

Snehová vianočná čokoládová torta: Sladká rozprávka pre celú rodinu!

Vianočné Rafaelo guličky z 3 ingrediencií: Recept, ktorý miluje celá naša rodina!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála TheRecipeRebel

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty