Americké čokoládové cookies sú lahodné krehké sušienky s kúskami čokolády, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Tento recept je jednoduchý, rýchly a ideálny na sviatočné pečenie pre celú rodinu.
Pripravte si vianočný poklad receptu – americké čokoládové cookies! Tieto tradičné sušienky s bohatou čokoládovou chuťou si vás získajú nielen svojou jednoduchosťou, ale aj lahodnou textúrou a intenzívnou chuťou čokolády. Stačí zopár základných surovín, trocha lásky k pečeniu a za krátky čas si vychutnáte sušienky, ktoré sú chrumkavé na okrajoch a jemné v strede. Vychutnajte si ich čerstvé z rúry alebo ich zabaľte do krásneho balenia ako sladký darček pre najbližších. Čokoládové cookies sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola, a to nielen vďaka svojej lahodnej chuti, ale aj jednoduchej príprave.
Ingrediencie:
- 255 g nasekanej horkej čokolády
- ½ šálky nesoleného masla (izbovej teploty)
- ¾ šálky kryštálového cukru (140 g)
- ½ šálky trstinového cukru (70 g)
- 2 veľké vajcia
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálka hladkej múky (125 g)
- 3 polievkové lyžice kakaa (18 g)
- ¼ lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
- 1 a ½ šálky čokoládových lupienkov (230 g)
Postup prípravy:
- Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte 3 plechy na pečenie papierom na pečenie.
- V miske vhodnej do mikrovlnnej rúry roztopte čokoládu na vysokej teplote v 30-sekundových intervaloch, zakaždým dobre premiešajte, kým sa úplne neroztopí. Odložte bokom.
- Elektrickým mixérom zmiešajte maslo a oba cukry, až kým hmota nebude svetlá a nadýchaná.
- Pridajte rozpustenú čokoládu, vajcia a vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Postupne pridajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a šľahajte, kým sa všetky suroviny dobre nespoja.
- Nakoniec vmiešajte čokoládové lupienky.
- Polievkové lyžice cesta navrstvite na pripravené plechy na pečenie.
- Pečte 9-10 minút, kým okraje neoschnú, ale stredy zostanú trochu mäkké a lepkavé – počas chladenia sa spevnia.
- Nechajte cookies na plechoch vychladnúť 5-10 minút, potom ich preneste na mriežku, aby úplne vychladli.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote 5-6 dní alebo v mrazničke až 3 mesiace.
Tipy:
- Pre dosiahnutie autentickej chuti použite kvalitnú tmavú čokoládu s vysokým podielom kakaa.
- Ak chcete cookies mäkšie v strede, pečte ich o niečo kratšie, okolo 10 minút.
- Pri miešaní cesta dbajte na to, aby ste ho nepremiešali, aby cookies zostali jemné.
- Pridajte štipku morskej soli na vrch každej sušienky pred pečením pre kontrastnú chuť.
- Nechajte cookies úplne vychladnúť na plechu, aby stuhli a získali správnu konzistenciu.
- Cookies môžete uchovávať v uzatvárateľnej nádobe, kde vydržia čerstvé až týždeň.
Video recept:
Americké čokoládové cookies sú klasikou, ktorá nesklame. S ich bohatou čokoládovou chuťou a jemnou textúrou sa stanú hviezdou každého sviatočného stola. Tento recept vám umožní pripraviť sušienky plné autentickej americkej chuti, ktorá poteší každého milovníka sladkostí.
Súvisiace články:
Rýchle Mikulášske linecké koláčiky: Upečte si tradičnú dobrotu doma za 10 minút!
Snehová vianočná čokoládová torta: Sladká rozprávka pre celú rodinu!
Vianočné Rafaelo guličky z 3 ingrediencií: Recept, ktorý miluje celá naša rodina!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála TheRecipeRebel