Search

Ako pripraviť hovädzie mäso s omáčkou: Recept na mäso, ktoré sa vám rozpadne na jazyku!

Hovädzie mäso s omáčkou
Hovädzie mäso s omáčkou

Obsah receptu

Túžite po hovädzom mäse, ktoré sa vám doslova rozpadne na jazyku? Tento recept na hovädzie mäso s omáčkou je presne to, čo hľadáte. S jednoduchými ingredienciami a podrobným postupom zvládnete pripraviť dokonalé jedlo, ktoré poteší celú rodinu.

Naučíme vás, ako správne pripraviť mäso, aby bolo šťavnaté a krehké. S naším receptom objavíte tajomstvo dokonalej omáčky, ktorá dodá jedlu neodolateľnú chuť. Pripravte sa na kulinársky zážitok, na ktorý budete ešte dlho spomínať.

Hovädzie mäso s omáčkou

Ingrediencie:

  • 1500 g vykosteného hovädzieho mäsa (okrúhle hovädzie, pochádza zo zadného stehna)
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 450 g cibule
  • 5 až 6 lyžíc oleja na vyprážanie
  • 800 ml hovädzieho vývaru
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 250 ml vody
  • 30 g masla
  • 2 až 3 čajové lyžičky citrónovej šťavy

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:
    • Hovädzie mäso (1500 g) rozrežte na tri rovnaké časti. Osušte ho kuchynskou utierkou.
    • Osoľte mäso 2 čajovými lyžičkami soli a okoreňte 1 čajovou lyžičkou čierneho korenia.
  2. Príprava cibule:
    • Cibuľu (450 g) nakrájajte nadrobno.
  3. Opekanie mäsa:
    • Do hlbokej panvice alebo hrnca pridajte 5 až 6 lyžíc oleja na vyprážanie.
    • Olej dobre rozohrejte na vysokej teplote.
    • Znížte teplotu na stredný stupeň a pridajte mäso.
    • Mäso opekajte zo všetkých strán približne 15 až 20 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
  4. Dusenie:
    • Pridajte nakrájanú cibuľu k mäsu a nechajte dusiť 12 až 15 minút. Počas dusenia mäso a cibuľu občas premiešajte a otáčajte.
    • Pridajte 200 ml hovädzieho vývaru.
    • Znížte teplotu na stredne nízku.
    • Prikryte pokrievkou a varte 1 hodinu a 50 minút. Občas mäso obráťte a premiešajte.
    • Podľa potreby pridávajte hovädzí vývar. Celkovo použite 800 ml hovädzieho vývaru.
  5. Príprava omáčky:
    • Po uvarení mäso vyberte a omáčku precedíte cez jemné sitko. Získate približne 550 ml omáčky.
    • Precedenú omáčku vráťte do toho istého hrnca a nechajte ju variť na miernom ohni.
    • Zmiešajte 20 g kukuričného škrobu s 250 ml vody a túto zmes postupne prilievajte do omáčky. Varíme 2 až 3 minúty, kým omáčka nezhustne.
    • Potom pridajte 30 g masla a 2 až 3 čajové lyžičky citrónovej šťavy. Nechajte variť ešte 1 až 2 minúty.
  6. Servírovanie:
    • Mäso nakrájajte na plátky, prelejte omáčkou a podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do omáčky pridať trochu červeného vína alebo paradajkového pretlaku.
  • Ak preferujete pikantnejšie jedlá, pridajte do marinády štipku chilli papričky alebo kajenského korenia.
  • Hovädzie mäso môžete podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža, cestoviny alebo dusená zelenina.

Hovädzie mäso s omáčkou – Video recept:

Hovädzie mäso s omáčkou je klasické jedlo, ktoré si zamilujete. S naším receptom a tipmi zvládnete pripraviť dokonalé jedlo, ktoré ohromí vašich hostí. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť si recept podľa vlastných preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Hovädzie mäso s cesnakom a zeleninou z rúry: Recept na šťavnatý nedeľný obed

Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami

Cuketové palacinky plnené mletým mäsom: Pripravte tento recept a ohromte ním svojich hostí!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty