Search

Zimný marhuľový zákusok VIANOČNÉ NEBO – Hit týchto Vianoc!

marhuľový zákusok
marhuľový zákusok

Obsah receptu

Hľadáte dokonalý zimný pochúťku na oslávenie Vianoc? Nechajte sa očariť receptom na “Zimný marhuľový zákusok VIANOČNÉ NEBO”, ktorý prinesie do vašich domovov chuť slávností!

Vianoce sú časom pohody, rodinného zblíženia a neodmysliteľne aj chutných pochúťok. Ak patríte medzi milovníkov tradičných i netradičných sladkostí, náš marhuľový zákusok vás určite osloví. Objavte, ako vytvoriť tento vianočný hit, ktorý kombinuje jemnú piškótu s bohatou marhuľovou plnkou! Receptík sme našli na yotube LiViera Desserts.

Zimný marhuľový zákusok VIANOČNÉ NEBO

Ingrediencie:

  • Piškóta:
    • 18 kusov čerstvých vajec
    • 540 g kryštálového cukru
    • 18 lyžíc slnečnicového oleja
    • 450 g hladkej múky špeciál
  • Orechová piškóta:
    • 3 lyžice orechov
  • Marhuľová plnka:
    • 850 g sterilizovaných posekaných marhúľ
    • 1 obyčajný piškótový plát, na kocky pokrájaný
    • Marhuľová šťava podľa potreby
  • Maslový krém:
    • 600 ml mlieka
    • 2 vrecká vanilkového pudingového prášku
    • 1 lyžička hladkej múky
    • 1 vrecko vanilkového cukru
    • 2 žĺtky
    • 4 lyžice kryštálového cukru
    • 350 g masla
  • Na potretie piškóty:
    • 300 g marhuľového džemu
    • 0,3 dl rumu
  • Na navlhčenie orechovej piškóty:
    • 200 ml marhuľovej šťavy
    • 20 ml rumu
  • Na zdobenie:
    • 120 g čokoládovej polevy
    • Maslový krém a marhule

Postup prípravy:

  1. Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka šľaháme s kryštálovým cukrom do tuha, postupne pridáme žĺtka, olej a nakoniec jemne vmiešame preosiatu múku. Pečieme 3 pláty (2 obyčajné, 1 s orechami), každý na plechu vystlaným papierom na pečenie s veľkosťou 45 cm x 37,5 cm x 3,5 cm v predhriatej rúre na 180°C po dobu 15 – 20 minút.
  2. Orechová piškóta: Pridáme 3 lyžice orechov a odoberieme 1 lyžicu múky z pôvodného receptu. Pečieme rovnako ako obyčajnú piškótu.
  3. Marhuľová plnka: Zmiešame posekané marhule s pokrájaným jedným celým piškótovým plátom a podľa potreby pridáme marhuľovú šťavu (Ale len toľko koľko stačí piškóta nasať.)
  4. Maslový krém: V troche teplého mlieka vymiešame pudingový prášok, hladkú múku, vanilkový cukor a žĺtky. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť. Rozmiešaný pudingový prášok pridáme do teplého mlieka. Za stáleho miešania na miernej teplote uvaríme hustý puding. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do biela a postupne pridávame po častiach vychladený puding.
  5. Vrstvenie zákusku: Vrchnú časť piškóty olúpeme. Nanesieme marhuľový džem s rumom, marhuľovú plnku a 2/3 maslového krému. Položíme orechovú piškótu navlhčenú marhuľovou šťavou s rumom, zaťažíme a necháme hodinu v chladničke.
  6. Dokončenie: Zákusok potrieme zvyškom krému, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme krémom s marhuľami.

Video recept

Náš “Zimný marhuľový zákusok VIANOČNÉ NEBO” je perfektnou kombináciou tradičných chutí a moderného cukrárskeho umenia. Staňte sa hviezdou vianočných sviatkov a ponúknite svojim blízkym túto neodolateľnú pochúťku!

Súvisiace články

EXTRA rýchly vianočný tvarohový koláč: Jeden z najlepších tvarohových koláčov, aký som ochutnala

Staroveký poklad: Najlepší recept na VIANOČNÝ ORECHOVÝ KOLÁČ zo starej kuchárskej knihy

Vianočný nepečený NAPOLEONSKÝ koláč: Úžasne jemný a krémový!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty