Search

Zemiakové lodičky plnené kuracím mäsom: Rýchle a veľmi chutné

Zemiakové lodičky
Zemiakové lodičky

Obsah receptu

Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu? Vyskúšajte naše zemiakové lodičky plnené kuracím mäsom! Táto kombinácia je neodolateľná a zaručene si ju zamilujete.

Zemiakové lodičky plnené kuracím mäsom sú perfektným jedlom na obed alebo večeru. Sú jednoduché na prípravu a zvládne ich aj začínajúci kuchár.

Zemiakové lodičky plnené kuracím mäsom

Ingrediencie:

Na zemiakové pyré:

  • 5 zemiakov
  • 1/2 čajového pohára mlieka (50 ml)
  • 1 polievková lyžica masla (30 g)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Kuracia zmes:

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 3-4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 červená paprika
  • 2 zelené papriky
  • 2 paradajky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky sušenej mäty
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej červenej papriky

Na omáčku:

  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky sušenej mäty
  • 1 lyžička soli
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 čajového pohára vody (50 ml)

Ďalšie:

  • 50 g syra

Postup prípravy:

  1. Zemiaky očistite, nakrájajte na hrubšie kúsky a dajte variť približne 15 minút. Po uvarení zemiaky scedíte.
  2. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a smažte na panvici v rastlinnom oleji. Občas premiešajte.
  3. Uvarené zemiaky pretlačte, pridajte mlieko, maslo, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte, aby vzniklo jemné pyré.
  4. Nakrájanú cibuľu pridajte k mäsu a smažte, kým cibuľa nezmäkne. Pridajte nakrájanú papriku a smažte chvíľu. Potom pridajte paradajky, soľ, sušenú mätu, mletú papriku a čierne korenie. Miešajte ďalšie 4-5 minút.
  5. Formu na pečenie vymažte olejom. Rukami formujte z pyré guľky, do stredu každej vyformujte jamku (pomocou lyžice, ktorú občas naolejte).
  6. Do jamiek v zemiakových guľkách naplňte kuraciu zmes.
  7. Na prípravu omáčky zmiešajte paradajkový pretlak, mletú papriku, sušenú mätu, soľ, olivový olej a vodu. Túto omáčku nalejte do formy.
  8. Na vrch každej naplnenej zemiakovej guľky položte kúsok syra.
  9. Pečte v rúre pri teplote 180 °C po dobu 15 minút.

Tipy:

  • Namiesto kuracieho mäsa môžete použiť aj mleté ​​bravčové mäso alebo tofu.
  • Pre pikantnejšiu chuť pridajte do kuracej zmesi trochu čili papričky.
  • Ak nemáte paradajkový pretlak, môžete ho nahradiť lyžičkou kečupu.
  • Zemiakové lodičky môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

Zemiakové lodičky plnené kuracím mäsomVideo recept:

Zemiakové lodičky plnené kuracím mäsom sú chutné a syté jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte ich už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Najchutnejšie kuracie stehná, aké som kedy jedol: Vyskúšajte tento recept a doma budete za hviezdu!

Moja babička mala pravdu! Toto je najlepší spôsob, ako uvariť šťavnaté kuracie stehná!

Slávny francúzsky recept na zapekané kuracie prsia v krémovej omáčke: Skvelé jedlo len za 30 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty