Search

Zapekaný zemiakový nákyp s kuracím mäsom a hubami – chutný obed alebo večera

Zapekaný zemiakový nákyp s kuracím mäsom
Zapekaný zemiakový nákyp s kuracím mäsom

Obsah receptu

Zapekaný zemiakový nákyp s kuracím mäsom a hubami je skvelou voľbou na výdatný obed alebo večeru. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu.

Hľadáte recept na chutný a zároveň jednoduchý zapekaný zemiakový nákyp? Vyskúšajte túto verziu s kuracím mäsom a hubami. Spojenie jemnej zemiakovej kaše, lahodného mäsa a aromatických húb určite poteší vaše chuťové poháriky. Navyše, príprava tohto receptu vám nezaberie veľa času.

Ingrediencie:

  • Zemiaky: 1 kg
  • Huby: 250 g
  • Cibuľa: 150 g
  • Mrkva: 100 g
  • Kuracie prsia: 600 g
  • Vajce: 1 ks
  • Mlieko: 70 ml
  • Maslo: 50 g
  • Olej na varenie: 2 PL
  • Soľ a čierne korenie: podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Zemiaková kaša:
    Zemiaky ošúpte, uvarte v osolenej vode, scedíme a roztlačte. Pridajte vajce, maslo a teplé mlieko, dobre premiešajte.
  2. Príprava plnky:
    • Nakrájajte cibuľu a mrkvu nadrobno, kuracie mäso na kocky, huby na plátky.
    • Na panvici rozohrejte olej a na strednom ohni 2 minúty opekajte cibuľu.
    • Pridajte mrkvu a smažte ďalšie 2 minúty.
    • Pridajte kuracie mäso, osoľte, okoreňte a smažte na silnom ohni 1-2 minúty.
    • Pridajte huby, znížte teplotu, prikryte a duste 10 minút.
  3. Zapekanie:
    • Zapekaciu misu vymastite olejom a rozložte polovicu zemiakovej kaše, zarovnajte.
    • Na zemiaky rovnomerne rozložte pripravenú plnku z kuracieho mäsa a húb.
    • Na vrch pridajte zvyšnú zemiakovú kašu a uhladíme.
  4. Pečenie:
    • Rúru predhrejte na 190 °C (375 °F) a pečte 35 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
  5. Podávanie:
    Podávajte horúce s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Kuracie prsia môžete nahradiť morčacími prsiami alebo mletým mäsom.
  2. Šampiňóny môžete nahradiť inými čerstvými hubami, mrazenými hubami alebo konzervovanými hubami.
  3. Koreniny a dochucovadlá používajte podľa vlastnej chuti.
  4. Zeleninu, huby a kuracie mäso môžete počas dusenia podusiť na masle s malým množstvom smotany, aby bola náplň krémovejšia.
  5. V posledných 10-15 minútach pečenia môžete nákyp posypať strúhaným syrom alebo nadrobno nakrájanou slaninou pre krémovejšiu a syrovú chuť alebo údenú príchuť.
  6. Pri podávaní si môžete pripraviť omáčku z kyslej smotany: do kyslej smotany pridáte nadrobno nasekané čerstvé bylinky (šalotka, petržlenová vňať, kôpor), pretlačený cesnak, soľ a čierne mleté korenie.
  7. Pri varení kuracieho mäsa a šampiňónov môžete pridať sójovú omáčku alebo worcestrovú omáčku pre väčšiu bohatosť.

Video recept:

Zapekaný zemiakový nákyp s kuracím mäsom

Zapekaný zemiakový nákyp s kuracím mäsom a hubami je jedlo, ktoré si zamilujete. Je ideálne na každú príležitosť a zaručene zasýti aj väčší hlad.

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty