Túžite po niečom chrumkavom a lahodnom, no zároveň ľahkom a letnom? Zabudnite na ťažké mäsové jedlá a vyskúšajte naše chrumkavé vyprážané cukety! Táto jednoduchá a rýchla pochúťka vás očarí svojou chuťou a textúrou.
Chrumkavý obal, jemné vnútro a dokonalá kombinácia korenia robia z týchto cukiet ideálny pokrm pre letné dni. Či už ich podávate ako predjedlo, prílohu alebo hlavné jedlo, zaručene si ich zamilujete.
Chrumkavé vyprážané cukety
Ingrediencie:
- 2 až 3 cukety (asi 600 až 700 g)
- Soľ
- 4 veľké vajcia
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 1 čajová lyžička oregana
- 80 g strúhaného tvrdého syra (napríklad parmezán)
- 3 až 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 7 až 8 polievkových lyžíc strúhanky
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy:
- Príprava cukety:
- Očistite 2 až 3 cukety a nakrájajte ich na plátky s hrúbkou 7 až 8 mm.
- Plátky cukety posypte 1 čajovou lyžičkou soli a nechajte ich 10 minút odstáť, aby sa uvoľnila prebytočná voda.
- Príprava obalovacej zmesi:
- Do jednej misky rozbite 4 veľké vajcia a pridajte 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky sladkej papriky, 1 čajovú lyžičku oregana a 80 g strúhaného parmezánu. Všetko dobre premiešajte.
- Do druhej misky pridajte 3 až 4 polievkové lyžice múky.
- Do tretej misky nasypte 7 až 8 polievkových lyžíc strúhanky. Premiešajte.
- Obalovanie a vyprážanie:
- Každý plátok cukety najprv obalte v múke, potom namočte do vaječnej zmesi a nakoniec obaľte v strúhanke.
- Rozohrejte dostatočné množstvo oleja na panvici na strednom ohni.
- Obalené plátky cukety vložte do rozohriateho oleja a smažte ich 4 až 5 minút z jednej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
- Otočte plátky a smažte ďalších 4 až 5 minút z druhej strany.
- Podávanie:
- Po vyprážaní plátky cukety nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Podávajte ako chrumkavé občerstvenie alebo ako prílohu.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Experimentujte s koreninami! Pridajte do obalovacej zmesi svoje obľúbené bylinky a koreniny, ako napríklad čili, cesnak alebo tymian.
- Pre ešte chrumkavejší výsledok môžete cukety pred obalením jemne poprášiť kukuričným škrobom.
- Ak chcete zdravšiu verziu, skúste cukety piecť v rúre na papieri na pečenie.
Chrumkavé vyprážané cukety – Video recept:
Chrumkavé vyprážané cukety sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať letnú sezónu cukiet. Táto jednoduchá a chutná pochúťka je ideálna pre každú príležitosť. Tak čo, vyskúšate ju ešte dnes?
Súvisiace články:
Slaný cuketový koláč so syrom a pancettou – Jednoduchý a rýchly recept
Chutná plnka z cukety podľa nášho krčmára: Tajný recept, ktorý musíte skúsiť!
Fantastická cuketa na maďarský spôsob. Veľmi jednoduché na varenie! Rýchly recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa