Search

Zabudnite toto leto na mäso! Vyskúšajte chrumkavé vyprážané cukety

Chrumkavé vyprážané cukety
Chrumkavé vyprážané cukety

Obsah receptu

Túžite po niečom chrumkavom a lahodnom, no zároveň ľahkom a letnom? Zabudnite na ťažké mäsové jedlá a vyskúšajte naše chrumkavé vyprážané cukety! Táto jednoduchá a rýchla pochúťka vás očarí svojou chuťou a textúrou.

Chrumkavý obal, jemné vnútro a dokonalá kombinácia korenia robia z týchto cukiet ideálny pokrm pre letné dni. Či už ich podávate ako predjedlo, prílohu alebo hlavné jedlo, zaručene si ich zamilujete.

Chrumkavé vyprážané cukety

Ingrediencie:

  • 2 až 3 cukety (asi 600 až 700 g)
  • Soľ
  • 4 veľké vajcia
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička oregana
  • 80 g strúhaného tvrdého syra (napríklad parmezán)
  • 3 až 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 7 až 8 polievkových lyžíc strúhanky
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. Príprava cukety:
    • Očistite 2 až 3 cukety a nakrájajte ich na plátky s hrúbkou 7 až 8 mm.
    • Plátky cukety posypte 1 čajovou lyžičkou soli a nechajte ich 10 minút odstáť, aby sa uvoľnila prebytočná voda.
  2. Príprava obalovacej zmesi:
    • Do jednej misky rozbite 4 veľké vajcia a pridajte 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky sladkej papriky, 1 čajovú lyžičku oregana a 80 g strúhaného parmezánu. Všetko dobre premiešajte.
    • Do druhej misky pridajte 3 až 4 polievkové lyžice múky.
    • Do tretej misky nasypte 7 až 8 polievkových lyžíc strúhanky. Premiešajte.
  3. Obalovanie a vyprážanie:
    • Každý plátok cukety najprv obalte v múke, potom namočte do vaječnej zmesi a nakoniec obaľte v strúhanke.
    • Rozohrejte dostatočné množstvo oleja na panvici na strednom ohni.
    • Obalené plátky cukety vložte do rozohriateho oleja a smažte ich 4 až 5 minút z jednej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
    • Otočte plátky a smažte ďalších 4 až 5 minút z druhej strany.
  4. Podávanie:
    • Po vyprážaní plátky cukety nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej.
    • Podávajte ako chrumkavé občerstvenie alebo ako prílohu.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Experimentujte s koreninami! Pridajte do obalovacej zmesi svoje obľúbené bylinky a koreniny, ako napríklad čili, cesnak alebo tymian.
  • Pre ešte chrumkavejší výsledok môžete cukety pred obalením jemne poprášiť kukuričným škrobom.
  • Ak chcete zdravšiu verziu, skúste cukety piecť v rúre na papieri na pečenie.

Chrumkavé vyprážané cukety – Video recept:

Chrumkavé vyprážané cukety sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať letnú sezónu cukiet. Táto jednoduchá a chutná pochúťka je ideálna pre každú príležitosť. Tak čo, vyskúšate ju ešte dnes?

Súvisiace články:

Slaný cuketový koláč so syrom a pancettou – Jednoduchý a rýchly recept

Chutná plnka z cukety podľa nášho krčmára: Tajný recept, ktorý musíte skúsiť!

Fantastická cuketa na maďarský spôsob. Veľmi jednoduché na varenie! Rýchly recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty