Search

Vyskúšaný čokoládovo-kokosový koláč: Rýchly a osvedčený recept na každú príležitosť

Vyskúšaný čokoládovo-kokosový koláč
Vyskúšaný čokoládovo-kokosový koláč

Obsah receptu

Vyskúšaný čokoládovo-kokosový koláč je dokonalým spojením jemnej čokolády a exotického kokosu. Tento osvedčený recept si zamilujú všetci, ktorí hľadajú jednoduchý a chutný dezert pre každú príležitosť.

Ak hľadáte dezert, ktorým očaríte rodinu i priateľov, vyskúšaný čokoládovo-kokosový koláč je tou správnou voľbou. Kombinácia bohatého čokoládového cesta a jemného kokosového krému vytvára neodolateľnú chuťovú harmóniu. Recept je jednoduchý na prípravu a nevyžaduje zložité suroviny. S týmto koláčom si užijete radosť z pečenia a potešíte každého milovníka sladkých dobrôt.

Ingrediencie:

Pre čokoládový korpus:

  • 220 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 125 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 150 g masla
  • Štipka soli

Pre kokosový krém:

  • 200 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 60 g cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 50 g kokosových vločiek

Na dekoráciu:

  • 50 g čokolády

Postup prípravy:

  1. Príprava čokoládového korpusu: V miske zmiešajte múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. V inej nádobe zmiešajte mlieko, roztopené maslo a vajcia. Postupne pridávajte mokré ingrediencie k suchým a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Pečenie: Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 45 minút, alebo kým nie je korpus pevný na dotyk. Nechajte vychladnúť.
  3. Príprava kokosového krému: V malom hrnci zahrejte mlieko so smotanou na šľahanie a cukrom. Pridajte kukuričný škrob a miešajte, kým zmes nezhustne. Odstráňte z tepla a primiešajte kokosové vločky. Nechajte vychladnúť.
  4. Dokončenie koláča: Na vychladnutý čokoládový korpus rovnomerne rozotrite kokosový krém. Roztopte čokoládu a použite ju na dekoráciu koláča.
  5. Podávanie: Nechajte koláč chvíľu odpočívať, aby sa chute spojili, a potom podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Suroviny izbovej teploty: Pred prípravou nechajte všetky suroviny dosiahnuť izbovú teplotu pre lepšie spojenie ingrediencií.
  2. Intenzívnejšia čokoládová chuť: Ak preferujete výraznejšiu chuť, pridajte do cesta kúsky horkej čokolády.
  3. Kokosový krém bez pripálenia: Kokosový krém miešajte na miernom ohni a neustále, aby sa zabránilo pripáleniu.
  4. Ozdoba koláča: Na vrch koláča môžete pridať strúhanú čokoládu alebo posypať kokosovými vločkami pre lepší vzhľad.
  5. Odležanie v chladničke: Po upečení nechajte koláč odležať v chladničke aspoň dve hodiny, chute sa tak lepšie prepoja.
  6. Alternatíva múky: Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkovú múku alebo mandľovú múku.

Video recept:

Vyskúšaný čokoládovo-kokosový koláč je dezert, ktorý poteší chuťové poháriky celej rodiny. Jeho jednoduchá príprava a lahodná kombinácia chutí robia z tohto koláča ideálnu voľbu pre rôzne oslavy aj bežné dni. Vyskúšajte tento osvedčený recept a obohaťte svoj pečivový repertoár o novú sladkú pochúťku.

Súvisiace články:

Luxusný orechovo-kokosový koláč s broskyňovým krémom a bielou čokoládovou polevou: Perla medzi dezertami

Švédsky tvarohový koláč: Krehký a lahodný, jeden z najlepších!

Fantastický šachovnicový jablkový koláč s tvarohom – Lahodný dezert, ktorý musíte vyskúšať

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Przepisy są łatwe

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty