Objavte tajomstvo dokonalej chuti s naším receptom na Výborné bravčové pečené mäso s kapustou, ktoré dokonca ohromilo aj moju svokru! Toto jedlo, kombinujúce jemné bravčové mäso s tradične pripravenou kapustou, je ideálnou voľbou pre všetky slávnostné príležitosti. S našim podrobným návodom ho zvládne pripraviť aj začiatočník a výsledok? Jednoducho neodolateľný!
Prekvapte svojich hostí jedinečným a výnimočným jedlom, ktoré si zamiluje každý milovník kvalitnej kuchyne. Naše bravčové pečené mäso s kapustou je dokonalou harmoniou chutí a aróm, ktoré vás vrátia do čias domácej kuchyne plnej lásky a pohody. Sledujte náš krok za krokom návod a pripravte si pokrm, ktorý bude hitom každej rodinnej oslavy.
Bravčové pečené mäso s kapustou
Ingrediencie:
Na mäso:
- 8 porcií bravčového mäsa (preferované sú krkovička, plece, stehno alebo karé)
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Mletá paprika podľa chuti
- 1 hlávka kapusty (ideálne mladá)
Pre omáčku:
- 1 stredne veľká cibuľa
- Rastlinný olej podľa potreby
- 8 šampiňónov
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Mletá červená paprika podľa chuti
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g syra podľa vlastného výberu
Pre zemiaky:
- 3 stredne veľké zemiaky
- Kôpor podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- 1/3 čajovej lyžičky nakladanej papriky
- Soľ podľa chuti
- Mletá paprika podľa chuti
- 50 ml rastlinného oleja
Príprava:
Začnite tým, že si pripravíte mäso. Krkovičku nakrájajte na 8 plátkov a naukladajte ich na tvrdú podložku. Prekryte ich fóliou a vyklepajte tĺčikom. Potom mäso posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou a rukou votrite korenie do mäsa.
Kapustu rozdelte na polovicu a nasekajte na hrubé plátky. Posolte a okoreňte ju podľa chuti. Steaky a kapustu striedavo ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 40 minút pri teplote 200°C.
Počas pečenia mäsa pripravte omáčku. Nakrájanú cibuľu opražte na rastlinnom oleji 2 minúty. Pridajte nakrájané šampiňóny, premiešajte a pridajte soľ, mletú papriku a čierne korenie. Smažte a miešajte po dobu 3-5 minút. Potom prilejte šľahačkovú smotanu, zamiešajte a pridajte najemno nastrúhaný syr. Za miešania privarte.
Pečené mäso a kapustu zalejte šampiňónovou omáčkou a posypte syrom. Pečte ďalších 10 minút pri 200°C.
Zatiaľ čo mäso dokončuje pečenie, pripravte zemiaky. Do hrnca vložte nakrájané neošúpané zemiaky a zalejte ich vodou. Varíte 10 minút. Do misy pridajte nakrájaný kôpor, pretlačený cesnak, papriku, soľ, mletú papriku a olej a dôkladne premiešajte. Zo zemiakov precedíte vodu, pridajte omáčku a premiešajte. Zapekaciu misu vymastite olejom, vložte zemiaky a pečte pri teplote 200°C 15 minút.
A to je všetko! Servírujte lahodné mäso so zemiakmi a pripravte sa na chutný zážitok. Dobrú chuť!
Majte na pamäti, že aj keď tento recept je pomerne jednoduchý, stále si vyžaduje trochu trpezlivosti a starostlivosti pri príprave. Ale výsledok stojí za to!
Video recept:
Vychutnajte si náš recept na výborné bravčové pečené mäso s kapustou a prekvapte svoju rodinu a priateľov jedlom, ktoré zanechá nezabudnuteľný dojem. Jeho bohatá chuť a jednoduchosť prípravy z neho robia ideálny pokrm na akúkoľvek príležitosť. Nezabudnite, najlepšie jedlá sú tie, ktoré sú pripravené s láskou a starostlivosťou!
Súvisiace články
Dokonalé bravčové mäso zapekané so zemiakmi v rúre: Také chutné mäsko ste dávno nejedli!
Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!
Mäsové guličky v rajčinovej omáčke podľa mojej starkej: Podľa tohoto receptu ich varím už 40 rokov!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell