Perfektná Vianočná torta RAFAELLO, ktorá kombinuje nežnú kokosovú piškótu s bohatou krémovou plnkou a chrumkavým prekvapením. Tento dezert je viac než len sladkosť – je to zážitok, ktorý rozplýva na jazyku.
Predstavte si Vianočnú tortu RAFAELLO, ktorá v sebe ukrýva lahodnú harmóniu chutí a textúr. Vzdušná kokosová piškóta, krémová náplň plná mandlí, a na vrchole chrumkavá vrstva, ktorá dokonale dopĺňa celkovú chuťovú symfóniu. Tento dezert nesie v sebe čaro Vianoc a poteší celú rodinu.
Vianočná torta RAFAELLO
Ingrediencie
- Piškóta:
- 5 stredne veľkých vajec
- 150 g cukru
- Vanilkový cukor
- 130-150 g hladkej múky
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- 30 g strúhaného kokosu
- Impregnácia:
- 200 g vody
- 50 g kondenzovaného mlieka
- Krémová náplň:
- 350 g tvarohu/smotanového syra
- 100 g bielej čokolády
- 70 g kokosového oleja
- 80 g kondenzovaného mlieka
- 20 g strúhaného kokosu
- 70 g mandlí
- Chrumkavá vrstva:
- 100 g oblátok alebo raňajkových cereálií
- 50 g bielej čokolády
- 50 g kokosového oleja
- 40 g kondenzovaného mlieka
- 40 g mandlí
- 10 g strúhaného kokosu
- Smotanový krém:
- 450 g tvarohu/smotanového syra
- 100 g práškového cukru
- 200 g Šľahačkovej smotany z 32 %
Postup prípravy
Príprava piškótového základu:
- Vyšľahajte vajíčka so štipkou soli a cukrom do nadýchaného stavu, pridajte vanilkový cukor a miešajte asi 8 minút.
- Pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec strúhaný kokos.
- Cesto vylejte do formy s priemerom 22 cm vyloženej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút. Potom vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
Príprava krémového krému:
- Zmiešajte tvaroh, kondenzované mlieko, kokosový olej, rozpustenú bielu čokoládu a šľahajte na nízkych otáčkach.
- Pridajte kokos a jemne miešajte.
- Nakoniec pridajte na stredne namleté mandle.
Chrumkavá vrstva:
- Rozmixujte oblátky a dajte do misky.
- Pridajte na stredne namleté mandle a kokos.
- Pridajte roztopenú čokoládu a kondenzované mlieko a premiešajte.
- Na spodok formy 18 cm položte potravinársku fóliu a navrstvite chrumkavú vrstvu, uhladte a dajte do mrazničky.
Príprava impregnácie:
- Zmiešajte vodu s kondenzovaným mliekom.
Príprava smotanového krému:
- Tvaroh vyšľahajte s mixérom s práškovým cukrom a šľahačkovou smotanou.
Zostavenie torty:
- Piškótový základ nakrájajte na 4 vrstvy.
- Prvú vrstvu potrite impregnáciou, navrstvite smotanový krém a potom krémový krém.
- Pridajte ďalšiu vrstvu, pridajte smotanový krém a chrumkavú vrstvu.
- Na chrumkavú vrstvu natrite smotanový krém.
- Pridajte ďalšiu vrstvu, potrite impregnáciou a pridajte oba krémy.
- Pridajte poslednú vrstvu, potrite impregnáciou a smotanovým krémom.
- Dajte chladiť.
Dokončenie torty:
- Po vychladení potrite vrch a boky smotanovým krémom a posypte strúhaným kokosom.
- Ozdobte podľa vlastnej fantázie.
Video recept
Vianočná torta RAFAELLO je majstrovským dielom, ktoré poteší každého, kto túži po nezabudnuteľnom chuťovom zážitku. Tento recept vás prevedie každým krokom tvorby tohto úžasného dezertu, ktorý oslní vašich hostí a prinesie radosť do vašich sviatočných chvíľ.
Súvisiace články
Vianočná torta SNEHOVÁ VLOČKA: Veľmi jednoduchá a CHUTNÁ!
Lahodná torta NAPOLEON z tenučkých plátkov chrumkavého cesta: Je úžasná, lahodná a krémová!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie s Tanyou 2.0