Hľadáte recept na dokonalé, domáce slané rožky? Prebúdzajte zmysly čerstvým pečivom, ktoré sa vám rozpustí na jazyku!
Slané rožky, známe ako Salzstangerl, sú klenotom rakúskej pekárne. Tento fantastický recept sme našli na youtube Cesminaz, vďaka ktorému si tieto chrumkavé dobroty pripravíte ľahko a rýchlo doma. Neodolateľná kombinácia kôrky a jemnej striedky zaručene očarí vašu rodinu.
Rakúske slané rožky SALZSTANGERL
Ingrediencie
- 1 kg hladká múka
- 6,5-7 dl vlažná voda
- 50 g tekuté maslo (82%né)
- 21 g čerstvé droždie
- 1 PL soľ
- 1 KL cukor
- Na potretie: voda
- Na posyp: hrubozrnná soľ, celá rasca
Postup prípravy
- V miske zmiešajte múku so soľou a pridajte rozpustené maslo.
- V 400 ml vlažnej vody rozpustite droždie s lyžičkou cukru a pridajte k múke.
- Postupne pridávajte zvyšnú vodu (250-300ml) a miesite na polomäkké cesto.
- Vytvarujte cesto do bochníka a nechajte ho hodinu kysnúť.
- Pripravte si hrubozrnnú soľ, celú rascu a vodu potretie.
- Do rúry umiestnite misku s vodou pre lepšiu vlhkosť pri pečení.
- Rozdelte cesto na 17 častí, každú vypracujte do malého bochníka a následne rozvaľkajte najprv na ovál, potom na trojuholník.
- Cesto zrolujeme do tvaru dlhého špicatého rohlíka.
- Rohlíky potrite vodou a posypte hrubou soľou a rascou.
- Nechajte 10 minút odpočívať a potom pečte 20 minút pri 210°C.
Video recept
Vyskúšajte tento fantastický recept na domáce slané rožky a premeňte svoje raňajky či večere na nezabudnuteľný zážitok. Táto tradícia pečenia slaných rožkov prináša do vašej domácnosti kúsok rakúskej kultúry a garantuje úsmev na tvári každého, kto ich ochutná.
Súvisiace články
Najlepšie domáce rožky ako z pekárne: Recept, ktorý musíte vyskúšať!
Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!
Domáci zemiakový chlieb: Chutný a voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cesminaz