Chrumkavá cuketa s cesnakom je jedným z najobľúbenejších letných pokrmov. Tento ultra rýchly recept je tak obľúbený, že ho počas letných mesiacov pripravujeme takmer neustále. Je to jednoduché, rýchle a výsledok je vždy úžasný. Cuketa s cesnakom je skutočne lahodná a stane sa hitom každej letnej grilovačky. Skúste tento recept a presvedčte sa sami!
Chrumkavá cuketa s cesnakom recept:
Potrebujeme:
- 3 ks cukety
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 3 ks vajcia (alebo 2, ak sú veľké)
- rastlinný olej na vyprážanie
- strúčik cesnaku
- 100 ml sójovej omáčky
- 1-2 lyžice sezamu
Postup prípravy:
- Začneme tým, že si dôkladne umyjeme cuketu. Následne ju vidličkou na povrchu naryhujeme a odkrojíme konce. Cuketu prekrojíme na polovicu a nakrájame na menšie kúsky.
- Nakrájanú cuketu vložíme do vrecka a pridáme k nej sypké prísady – hladkú múku a kukuričný škrob. Vrecko potom uzavrieme a poriadne potrasieme, aby sa sypká zmes dostala na každý kúsok cukety.
- V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia. Cuketu preložíme do misky, nalejeme na ňu vaječnú zmes a všetko premiešame.
- Na panvici si rozpálime olej. Pomocou vidličky preložíme kúsky cukety na panvicu a opečieme ich dozlatista. Na obracanie cukety je najpraktickejšie používať paličky.
- Opraženú cuketu preložíme do misky, pridáme nastrúhaný cesnak a sójovú omáčku. Všetko posypeme sezamom a premiešame. Necháme odstáť 15 – 20 minút a z času na čas premiešame.
A voilà, chrumkavá cuketa s cesnakom je hotová! Prajeme vám dobrú chuť!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Cuketa chutnejšia ako mäso podľa chorvátskeho šéfkuchára: 2 cukety, syr a 3 vajcia!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z web stránky grazynkagotuje.pl