Search

Tento recept naučila moju starú mamu moja prababička! Ryžu odteraz robím len takto!

Japonská vyprážaná ryža
Japonská vyprážaná ryža

Obsah receptu

Tento recept na japonskú vyprážanú ryžu pochádza priamo z našej rodinnej kuchárskej knihy. Moja prababička ho naučila moju starú mamu, a odteraz ho nedokážem pripravovať inak! Perfektná Japonská vyprážaná ryža vás očarí a rýchlo si získa miesto vo vašom jedálničku.

Japonská vyprážaná ryža je skvelým spôsobom, ako premeniť jednoduchú ryžu na lahodný a výživný pokrm. Tento tradičný recept obsahuje len tie najlepšie ingrediencie a je ideálny na rýchly a chutný obed alebo večeru.

Japonská vyprážaná ryža

Ingrediencie:

  • 1 šálka ryže (pohár 250 ml)
  • Olej na smaženie
  • 4 vajcia
  • 1 paradajka
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 200 g kyslej smotany
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Sladká paprika podľa chuti
  • Petržlenová vňať
  • 300-400 g húb (šampiňóny alebo iné huby)
  • 1 žltá paprika

Postup prípravy:

  1. Príprava ryže:
    • Šálku ryže dajte do hrnca, pridajte trochu oleja a osolte.
    • Pridajte 2 poháre horúcej vody a varte na nízkej teplote asi 15 minút, kým ryža nie je mäkká.
  2. Príprava vajíčkovej zmesi:
    • V miske rozbite 4 vajcia.
    • Paradajku nakrájajte nadrobno a pridajte k vajíčkam.
    • Jarnú cibuľku nakrájajte na drobno a pridajte k vajíčkam.
    • Do zmesi pridajte kyslú smotanu, soľ, čierne korenie a sladkú červenú papriku. Poriadne premiešajte.
  3. Príprava húb a papriky:
    • Šampiňóny nakrájajte na menšie kúsky a rovnako nakrájajte aj žltú papriku.
    • Na panvicu dajte olej, pridajte nakrájané šampiňóny a opekajte na silnom ohni za stáleho miešania asi 10 minút, kým sa neodparí všetka tekutina.
    • Pridajte žltú papriku a smažte ďalších 5 minút.
    • Pridajte sušenú petržlenovú vňať a soľ a premiešajte.
  4. Kombinácia a varenie:
    • Do panvice pridajte uvarenú ryžu a vajíčkovú zmes.
    • Varte na malom slabom ohni asi 20-25 minút, kým zmes stuhne a prepojí sa.

Podávanie:

  • Podávajte teplé ako hlavný chod.

Dobrú chuť!

Japonská vyprážaná ryža – Tipy:

  1. Pre extra chrumkavú ryžu, nechajte ju po uvarení vychladnúť, než ju začnete vyprážať.
  2. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi húb a zeleniny podľa vašej chuti.
  3. Ak chcete pridať viac bielkovín, pridajte do receptu grilované kuracie mäso alebo krevety.

Video recept:

Táto japonská vyprážaná ryža je dokonalým príkladom, ako sa tradičné recepty môžu dediť z generácie na generáciu a stále zostať rovnako chutné a obľúbené. Dúfam, že tento jednoduchý, ale chutný recept si zamilujete rovnako ako my.

Súvisiace články:

Krémová ryža s brokolicou: Jednoduchý a rýchly recept na lahodnú večeru

Ryža so zeleninou na panvičke: Jednoduchá a chutná večera!

Ryža s kuracími stehienkami z jedného pekáča: Výborný obed skoro bez práce!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Köstliche Hausrezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty