Tento recept na japonskú vyprážanú ryžu pochádza priamo z našej rodinnej kuchárskej knihy. Moja prababička ho naučila moju starú mamu, a odteraz ho nedokážem pripravovať inak! Perfektná Japonská vyprážaná ryža vás očarí a rýchlo si získa miesto vo vašom jedálničku.
Japonská vyprážaná ryža je skvelým spôsobom, ako premeniť jednoduchú ryžu na lahodný a výživný pokrm. Tento tradičný recept obsahuje len tie najlepšie ingrediencie a je ideálny na rýchly a chutný obed alebo večeru.
Japonská vyprážaná ryža
Ingrediencie:
- 1 šálka ryže (pohár 250 ml)
- Olej na smaženie
- 4 vajcia
- 1 paradajka
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 200 g kyslej smotany
- Soľ podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- Sladká paprika podľa chuti
- Petržlenová vňať
- 300-400 g húb (šampiňóny alebo iné huby)
- 1 žltá paprika
Postup prípravy:
- Príprava ryže:
- Šálku ryže dajte do hrnca, pridajte trochu oleja a osolte.
- Pridajte 2 poháre horúcej vody a varte na nízkej teplote asi 15 minút, kým ryža nie je mäkká.
- Príprava vajíčkovej zmesi:
- V miske rozbite 4 vajcia.
- Paradajku nakrájajte nadrobno a pridajte k vajíčkam.
- Jarnú cibuľku nakrájajte na drobno a pridajte k vajíčkam.
- Do zmesi pridajte kyslú smotanu, soľ, čierne korenie a sladkú červenú papriku. Poriadne premiešajte.
- Príprava húb a papriky:
- Šampiňóny nakrájajte na menšie kúsky a rovnako nakrájajte aj žltú papriku.
- Na panvicu dajte olej, pridajte nakrájané šampiňóny a opekajte na silnom ohni za stáleho miešania asi 10 minút, kým sa neodparí všetka tekutina.
- Pridajte žltú papriku a smažte ďalších 5 minút.
- Pridajte sušenú petržlenovú vňať a soľ a premiešajte.
- Kombinácia a varenie:
- Do panvice pridajte uvarenú ryžu a vajíčkovú zmes.
- Varte na malom slabom ohni asi 20-25 minút, kým zmes stuhne a prepojí sa.
Podávanie:
- Podávajte teplé ako hlavný chod.
Dobrú chuť!
Japonská vyprážaná ryža – Tipy:
- Pre extra chrumkavú ryžu, nechajte ju po uvarení vychladnúť, než ju začnete vyprážať.
- Môžete experimentovať s rôznymi druhmi húb a zeleniny podľa vašej chuti.
- Ak chcete pridať viac bielkovín, pridajte do receptu grilované kuracie mäso alebo krevety.
Video recept:
Táto japonská vyprážaná ryža je dokonalým príkladom, ako sa tradičné recepty môžu dediť z generácie na generáciu a stále zostať rovnako chutné a obľúbené. Dúfam, že tento jednoduchý, ale chutný recept si zamilujete rovnako ako my.
Súvisiace články:
Krémová ryža s brokolicou: Jednoduchý a rýchly recept na lahodnú večeru
Ryža so zeleninou na panvičke: Jednoduchá a chutná večera!
Ryža s kuracími stehienkami z jedného pekáča: Výborný obed skoro bez práce!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Köstliche Hausrezepte