Search

Takýto výborný obed som už dlho nejedla: bravčové mäso v smotanovej omáčke! Odporúčam každému!

Bravčové mäso v smotanovej omáčke
Bravčové mäso v smotanovej omáčke

Obsah receptu

Publikované: 19. marca 2024, 00:00

Takýto výborný obed som už dlho nejedla: bravčové mäso v smotanovej omáčke s hubami a cibuľou je jednoducho fantastické! Recept je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho každý.

Hľadáte chutný a rýchly recept na obed? Vyskúšajte bravčové mäso v jemnej omáčke! Toto jedlo je hotové za 30 minút a zaručene si ho zamilujete.

Bravčové mäso v smotanovej omáčke

Ingrediencie:

  • Bravčová panenka – 800 g
  • Soľ – 1 lyžička
  • Čierne korenie – 1/2 lyžičky
  • Olej – 2 lyžice
  • Maslo – 60 g
  • Huby – 400 g
  • Cibuľa – 1 ks
  • Cesnak – 4 strúčiky
  • Horčica – 2 polievkové lyžice
  • Hladká múka – 1 polievková lyžica
  • Koňak – 200 ml
  • Voda – 600 ml
  • Smotana – 100 ml
  • Tymián – 1/2 lyžičky
  • Bobkové listy – 2 ks
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte bravčovú panenku – Nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
  2. Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote.
  3. Mäso vyberte a pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhednú tak ich vyberte a pridajte cibuľu a cesnak.
  4. Potom pridajte horčicu, múku a dobre premiešajte.
  5. Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
  6. Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
  7. Nakoniec pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
  8. Nakoniec mäso vráťte do omáčky a duste ešte ďalších 30 minút na nízkej teplote.
  9. Pridajte šampiňóny a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
  10. Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
  11. Podávajte s ryžou.

Bravčové mäso v smotanovej omáčkeVideo recept

Bravčové mäso v jemnej smotanovej omáčke je perfektné jedlo pre celú rodinu. Je chutné, sýte a ľahko sa pripravuje. Podávajte ho s ryžou alebo cestovinami a budete mať lahodný a výdatný obed.

Súvisiace články

Najlepšia marináda na kuracie mäso: Recept som zdedila od mojej svokry, inú už nerobím!

Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!

Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty