Takýto výborný obed som už dlho nejedla: bravčové mäso v smotanovej omáčke s hubami a cibuľou je jednoducho fantastické! Recept je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho každý.
Hľadáte chutný a rýchly recept na obed? Vyskúšajte bravčové mäso v jemnej omáčke! Toto jedlo je hotové za 30 minút a zaručene si ho zamilujete.
Bravčové mäso v smotanovej omáčke
Ingrediencie:
- Bravčová panenka – 800 g
- Soľ – 1 lyžička
- Čierne korenie – 1/2 lyžičky
- Olej – 2 lyžice
- Maslo – 60 g
- Huby – 400 g
- Cibuľa – 1 ks
- Cesnak – 4 strúčiky
- Horčica – 2 polievkové lyžice
- Hladká múka – 1 polievková lyžica
- Koňak – 200 ml
- Voda – 600 ml
- Smotana – 100 ml
- Tymián – 1/2 lyžičky
- Bobkové listy – 2 ks
- Petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Najprv si pripravte bravčovú panenku – Nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
- Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote.
- Mäso vyberte a pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhednú tak ich vyberte a pridajte cibuľu a cesnak.
- Potom pridajte horčicu, múku a dobre premiešajte.
- Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
- Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
- Nakoniec pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
- Nakoniec mäso vráťte do omáčky a duste ešte ďalších 30 minút na nízkej teplote.
- Pridajte šampiňóny a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
- Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
- Podávajte s ryžou.
Bravčové mäso v smotanovej omáčke – Video recept
Bravčové mäso v jemnej smotanovej omáčke je perfektné jedlo pre celú rodinu. Je chutné, sýte a ľahko sa pripravuje. Podávajte ho s ryžou alebo cestovinami a budete mať lahodný a výdatný obed.
Súvisiace články
Najlepšia marináda na kuracie mäso: Recept som zdedila od mojej svokry, inú už nerobím!
Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!
Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook
