Ahoj, miláčikovia! Je mi potešením priniesť vám dva úžasné recepty na kuracie stehná, ktoré sú nielen lacné a rýchle na prípravu, ale aj neuveriteľne chutné. V našej kuchyni sa pokúsime vytvoriť dva rôzne spôsoby prípravy tohto obľúbeného mäsa. Pustime sa teda do toho!
Recept č. 1: Kuracie stehná s pečenou zeleninou
Ingrediencie:
- 7 ks kuracích stehien
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 3 PL olivového oleja
- Mleté čierne korenie
- Soľ
- Kari
- Tymián
- 50 ml horúcej vody
- 3 ks zemiakov
- 2 ks mrkvy
- 1 ks červenej cibule
- 1 ks papriky
- 5 strúčikov cesnaku
- 150 ml horúcej vody
Postup prípravy:
- Namarinujte kuracie stehná v zmesi olivového oleja, paradajkového pretlaku, korenia, soli, kari a tymiánu. Nechajte odležať 1 hodinu.
- Zemiaky, mrkvu, červenú cibuľu a papriku nakrájajte a zmiešajte so strúčikmi cesnaku.
- Vložte zeleninu a kuracie stehná do pekáča, pridajte 150 ml horúcej vody a soľ.
- Pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 50 minút.
- Odstráňte alobal a dopečte ďalších 15 minút.
Recept č. 2: Kuracie stehná v rajčinovej omáčke
Ingrediencie:
- 8 ks kuracích stehien
- 100 ml paradajkovej omáčky
- 500 ml vody
- 1 ČL tymiánu
- 1 ČL bazalky
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 400 ml paradajkového pretlaku
- 100 ml bieleho vína
- Petržlen
Postup prípravy:
- Na panvici s olejom opražte nakrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak.
- Pridajte múku a paradajkový pretlak, vymiešajte.
- Zmes pridajte ku kuracím stehnám a dobre premiešajte.
- Pridajte vodu, soľ, korenie, tymián, bazalku a víno. Povarte približne 5 minút.
- Zakryte a nechajte dusiť ďalších 20 minút. Pred podávaním posypte petržlenom.
Video recept:
Dúfam, že vám tieto recepty prinesú radosť a chutné momenty pri stolovaní. Ďakujem, že ste si našli čas na sledovanie tohto výukového videa. Užite si svoje jedlo a teším sa na ďalšie spoločné chvíle v kuchyni!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Veľmi rýchle a chutné kuracie soté na cesnaku: Ak ho vyskúšate, neoľutujete!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Výdatné a chutné