Search

Super jemný skaramelizovaný jablkový koláč – najlepší jesenný dezert

Skaramelizovaný jablkový koláč
Skaramelizovaný jablkový koláč

Obsah receptu

Predstavujeme vám dokonalý jesenný dezert – super jemný skaramelizovaný jablkový koláč, ktorý vás prenesie do kuchyne vašej babičky, kde sa vôňa škorice a karamelu nesie celým domom. Tento koláč je ideálnou voľbou pre chladné dni, kedy si chcete spríjemniť popoludnie šálkou horúceho čaju a kúskom sladkého pokušenia.

Cíťte sa ako doma v babičkinej kuchyni pri príprave tohto lahodného jablkového koláča. Výrazná chuť jemne skaramelizovaných jabĺk a nadýchané cesto vytvárajú symfóniu chutí, ktorá vás doslova opantá. Pripravte si tento dezert a nechajte sa unášať nostalgiou a pohodou, ktorú prináša každé sústo.

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 120 g cukru
  • 1 a pol lyžice prášku do pečiva
  • 2 veľké vajcia
  • 80 ml mlieka
  • 60 ml olivového oleja
  • Pomarančový extrakt
  • 2 jablká
  • 1 štipka škorice
  • cukor + práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

  1. Do misky dajte múku, cukor a prášok do pečiva. Premiešajte, aby sa suché ingrediencie spojili.
  2. Pridajte vajcia, mlieko, olivový olej a pomarančový extrakt. Miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  3. Na vymastenie formy zmiešajte trochu olivového oleja s múkou a rovnomerne touto zmesou potrite formu na koláč. Môžete použiť malé formy alebo jednu veľkú formu.
  4. Nalejte pripravené cesto do formy.
  5. Jablká ošúpte, odstráňte jadro a nakrájajte ich na hrubšie plátky. Plátky jabĺk poukladajte na povrch cesta.
  6. Posypte jablká štipkou škorice a trochou cukru, aby sa pri pečení ľahko skaramelizovali.
  7. Predhrejte rúru ju na 180 °C a pečte približne 30-35 minút. Ak sa jablká začnú rýchlo zlatnúť, môžete ich prikryť hliníkovou fóliou.
  8. Po upečení nechajte koláč mierne vychladnúť, potom ho posypte trochou práškového cukru.

Tipy:

  1. Pre výraznejšiu škoricovú chuť môžete do cesta pridať trošku mletej škorice.
  2. Na ozdobenie použite jemné plátky mandlí, ktoré po upečení pekne chrumkajú.
  3. Ak máte radi sladké, skúste pridať do cesta trochu medu pre prírodnú sladkosť.
  4. Koláč môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou pre extra pôžitok.
  5. Nezabudnite skúsiť rôzne druhy jabĺk pre pestré chuťové zážitky.

Video recept:

Dúfame, že vám tento recept na skaramelizovaný jablkový koláč prinesie rovnakú radosť, akú sme zažili my pri jeho príprave. Nezabudnite zdieľať svoj výtvor s priateľmi a rodinou, a nezostaňte len pri jednom kuse! Tento koláč je ideálnou ukážkou toho, ako tradičné chute môžu potešiť aj v modernej kuchyni. Prajeme vám dobrú chuť a nezabudnite sa podeliť o svoje dojmy!

Súvisiace články:

Rýchly jablkový koláč na upršané jesenné dni – lahodný a jemný koláč s jablkami, mandľami a jogurtom

Lahodný jablkový koláč s kyslou smotanou a drobenkou – tento koláčik si naozaj musíte upiecť. Stane sa vaším obľúbeným

Slávny alsaský jablkový koláč! Neskutočne chutný, veľmi jednoduchý a rýchly!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Un jour Une recette

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty