Rýchly jablkový koláč na upršané jesenné dni – lahodný a jemný koláč s jablkami, mandľami a jogurtom

rýchly jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč s jablkami, mandľami a jogurtom

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Tento rýchly jablkový koláč je ideálnou voľbou na upršané jesenné dni. S lahodnou chuťou jabĺk, mandlí a jogurtu si zaručene pochutnáte.

Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Stačí zmiešať pár surovín, poukladať jablká a upiecť. Výsledkom bude nadýchaný a voňavý koláč, ktorý poteší celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 130 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra z jedného citróna
  • 50 ml oleja
  • 380 g hustého jogurtu
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • mandľové lupienky (alebo vlašské orechy, lieskové orechy, hrozienka)
  • šťava z polovice citróna
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

  1. Do misky rozbite vajcia, pridajte cukor a vanilkový cukor. Vyšľahajte ich do peny, kým vajcia nezbelejú.
  2. Pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna, olej a hustý jogurt. Všetko spolu ešte raz prešľahajte.
  3. Do hladkej múky preosejte prášok do pečiva a pridajte do vajcovej zmesi. Krátko premiešajte mixérom, aby zmes bola hladká a homogénna.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C.
  5. Ošúpte dve jablká a nakrájajte ich na malé kúsky. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou, aby nesčerneli, a premiešajte.
  6. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymažte maslom alebo olejom a dno vyložte papierom na pečenie.
  7. Do formy nalejte polovicu pripraveného cesta a rovnomerne ho rozotrite.
  8. Na cesto poukladajte nakrájané jablká a posypte mandľovými lupienkami (alebo inými orieškami či hrozienkami).
  9. Zalejte zvyškom cesta a opäť rovnomerne rozotrite. Na vrch naaranžujte ďalší rad jabĺk a posypte práškovým cukrom.
  10. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým koláč nebude zlatistý.
  11. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho posypte trochou práškového cukru.

Tipy:

  • Ak nemáte mandľové lupienky, môžete ich nahradiť vlašskými orechmi, lieskovými orieškami alebo hrozienkami.
  • Koláč môžete ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo čokoládovou polevou.
  • Ak chcete, aby bol koláč ešte vláčnejší, pridajte do cesta lyžicu kyslej smotany.
  • Koláč skladujte na chladnom mieste, aby zostal dlhšie čerstvý.

Video recept:

Veríme, že si tento rýchly jablkový koláč zamilujete rovnako ako my. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónne ovocie a pripraviť si chutný dezert bez zbytočných komplikácií. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Lahodný jablkový koláč s kyslou smotanou a drobenkou – tento koláčik si naozaj musíte upiecť. Stane sa vaším obľúbeným

Slávny alsaský jablkový koláč! Neskutočne chutný, veľmi jednoduchý a rýchly!

Najjednoduchší piškótový jablkový koláč: Recept pre začiatočníkov, ktorí milujú domáce pečenie

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty