Search

Super chrumkavé cuketové placky: Robíme ich už šiesty rok, vždy podľa tohto receptu

Chrumkavé cuketové placky
Chrumkavé cuketové placky

Obsah receptu

Túžite po lahodnom a zároveň zdravom jedle? Tieto super chrumkavé cuketové placky sú presne to, čo hľadáte! Sú jednoduché na prípravu, plné chutí a zaručene si ich zamilujete.

Tento overený recept používame už šiesty rok a vždy prináša dokonalé výsledky. S naším podrobným návodom a užitočnými tipmi zvládnete tieto placky ľavou zadnou. Pripravte sa na explóziu chutí!

Chrumkavé cuketové placky

Ingrediencie:

  • 450 g cukety
  • 600 ml vody
  • 60 g strúhanky
  • 2 lyžičky soli
  • 110 g strúhaného parmezánu
  • 1 vajce
  • 3 vaječné bielky
  • 1/3 lyžičky čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g polotvrdého syra (napr. ementál)
  • 90 g kukuričných lupienkov
  • 200 ml rastlinného oleja

Postup prípravy:

  1. Príprava cukety:
    • Cuketu ošúpte a nakrájajte na kocky.
    • Do hrnca nalejte 600 ml vody a pridajte 1 lyžičku soli. Vodu priveďte do varu.
    • Pridajte nakrájanú cuketu do vriacej vody a varte 12 minút.
    • Po uvarení cuketu scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Príprava zmesi na guľky:
    • Cuketu popučte a pridajte 50 g strúhanky, 80 g strúhaného parmezánu, 1 vajce, 1 lyžičku soli, 1/3 lyžičky čierneho korenia a prelisovaný strúčik cesnaku.
    • Nakoniec pridajte na drobno nakrájaný polotvrdý syr (100 g).
    • Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, až kým nevznikne konzistentná zmes.
  3. Tvorenie guľôčok:
    • Zo zmesi vytvorte malé guľky.
    • Guľky obalte v podrvených kukuričných lupienkoch zmiešaných s 2-3 lyžicami parmezánu.
  4. Príprava obalu:
    • V jednej miske rozdrvte kukuričné vločky a zmiešajte ich s 2-3 lyžicami strúhaného parmezánu.
    • V druhej miske vyšľahajte vaječné bielky.
  5. Obalenie placiek:
    • Placky najprv obalte vo vaječných bielkach a následne v zmesi z kukuričných vločiek a parmezánu.
  6. Vyprážanie:
    • Zahrejte 200 ml oleja na vysokú teplotu.
    • Placky smažte približne 6 minút, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
  7. Podávanie:
    • Hotové placky vyberte z oleja a položte ich na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre extra chrumkavosť: Placky pred obaľovaním nechajte chvíľu odpočívať na papierovom obrúsku, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť.
  • Experimentujte s príchuťami: Pridajte do zmesi nasekané bylinky, ako napríklad petržlenovú vňať alebo kôpor, pre sviežu chuť.
  • Bezlepková verzia: Nahraďte strúhanku bezlepkovou alternatívou, ako napríklad mletými orechmi alebo mandľami.
  • Skladujte správne: Uchovávajte zvyšné placky v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.

Chrumkavé cuketové placky – Video recept:

Tieto chrumkavé cuketové placky sú skvelou voľbou pre rýchly obed, večeru alebo dokonca ako chutné občerstvenie. Vďaka ich jednoduchosti a lahodnej chuti sa stanú obľúbeným jedlom celej vašej rodiny. Neváhajte a vyskúšajte tento overený recept ešte dnes!

Súvisiace články:

Hľadáte inšpiráciu, čo pripraviť z cukety? Zapečená cuketa a zemiaky so syrom z jedného kastróla je u nás jasná voľba!

Fantastická cuketa na maďarský spôsob. Veľmi jednoduché na varenie! Rýchly recept!

Tento recept z cukety valcuje internet: Chrumkavá cuketa so šampiňónmi na panvici – rýchle a jednoduché!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty