Hľadáte recept na šťavnaté a chutné fašírky, ktoré zasýtia celú rodinu? Vyskúšajte naše pečené fašírky s kapustou! Sú jednoduché na prípravu a zaručene si ich obľúbite.
Nechcete sa trápiť s vyprážaním? Tieto fašírky sa pečú v rúre, takže sú zdravšie a menej kalorické. Navyše, kapusta im dodá extra chuť a šťavnatosť.
Pečené fašírky s kapustou
Ingrediencie:
- 5 zemiakov
- 150 gramov kapusty
- 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 60 gramov polohrubej múky
- 12 gramov soli
- Čierne korenie, rasca, paprika, tymián
- 30 ml rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 30 ml mlieka
- Nové korenie, mäta
- 60 gramov paradajkového pretlaku
- 300 ml vriacej vody
- 150 gramov syra cheddar
Postup prípravy:
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka.
- Kapustu jemne posekáme.
- V miske zmiešame mleté mäso, nastrúhanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme múku, soľ, korenie, rascu, papriku, tymián a petržlen. Pridáme olej a vajcia.
- Zmes dobre premiešame a formujeme veľké fašírky, ktoré umiestnime na plech.
- Vo vnútri faširok urobíme jamku.
- Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov Celzia po dobu 30-35 minút.
- Zemiaky rozmačkáme a pridáme cheddar, mlieko, soľ, nové korenie a mätu.
- Vytvarujeme zmes do guličiek a položíme ich na hotové fašírky.
- Zmiešame paradajkový pretlak s vriacou vodou a zalejeme fašírky.
- Posypeme zvyšným cheddarom a pečieme ešte 30 minút pri 220 stupňoch Celzia.
Pečené fašírky s kapustou – Video recept:
Pečené fašírky s kapustou sú perfektným jedlom na obed alebo večeru. Podávajte ich s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinou a dozdobte čerstvou zeleninou.
Súvisiace články
Najlepšie fašírky z mletého mäsa: Takto ich robila aj moja babička, lepší obed nepoznám!
Štefánska roláda z mletého mäsa: Fašírky už nerobím, toto je stokrát lepšie!
Šťavnaté fašírky plnené syrovou plnkou: Dajte medailu tomu, kto vymyslel tento recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Enfes Yemek Tarifleri