Ak si myslíte, že mleté mäso je nudné a monotónne, tento recept vás presvedčí o opaku. Zistíte, že šťavnaté guličky z mletého mäsa môžu byť nielen atraktívnym, ale aj nesmierne chutným jedlom.
Šťavnaté guličky z mletého mäsa – Ingrediencie:
Chcete sa pustiť do prípravy? Skvelé! Budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- Dostatočné množstvo rastlinného oleja na praženie
- 1/2 stredne veľkej kapusty
- 600 gramov mletého mäsa
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Koriander
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čerstvé paradajky
- 1 čajová lyžička kryštálového cukru
- 6 polievkových lyžíc kyslej smotany
- Petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy:
Cibuľu a mrkvu pokrájame na malé kúsky a nastrúhame. Na panvici, kde sme rozohriali trochu rastlinného oleja, opražíme cibuľu a mrkvu. Pridáme na tenké pásiky pokrájanú kapustu a dusíme na miernom ohni. Keď je zelenina mäkká, osolíme, okoreníme a dáme vychladnúť.
K vychladnutej zelenine pridáme mleté mäso, pretlačený cesnak, koriander a všetko spolu dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi vytvarujeme fašírky a opečieme ich na panvici.
Pre omáčku opražíme na oleji nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Paradajky nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k zelenine na panvici. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Nakoniec pridáme kyslú smotanu.
Do vymastenej zapekacej misy uložíme fašírky a prelejeme ich pripravenou omáčkou. Fašírky pečieme 35 minút v rúre predhriatej na 190 stupňov Celzia. Po upečení ich ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Pečené nové zemiaky so sviežim kôprom a cesnakom!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell