Search

Slaný parížsky syrový koláč: Absolútne najlepší slaný koláč, ktorý musíte vyskúšať!

Slaný parížsky syrový koláč
Slaný parížsky syrový koláč

Obsah receptu

Publikované: 24. októbra 2024, 19:11

Viete si predstaviť niečo lepšie ako voňavý, syrový koláč, ktorý sa vám rozplýva na jazyku? Tento slaný parížsky syrový koláč je presne to! Je to jednoduchý recept s fantastickým výsledkom, ktorý zvládne upiecť naozaj každý. Pripravte sa na lahodnú chuť syra a chrumkavé cesto, ktoré si zamilujete.

Tento recept na slaný parížsky syrový koláč je ako stvorený na rodinné stretnutia, večierky alebo len tak na spríjemnenie všedného dňa. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok zaručene ohromí. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 ml teplého mlieka
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 balíček sušeného droždia (7 g)
  • 300 g hladkej múky

Náplň:

  • Strúhaný syr podľa chuti (napríklad mozzarella alebo čedar)
  • Feta syr

Na potretie:

  • 1 žĺtok
  • Na posypanie: feta syr a strúhaný syr

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • Do veľkej misky nalejte teplé mlieko. Pridajte vajce, olej, cukor, soľ a sušené droždie. Všetko dobre premiešajte.
    • Postupne pridávajte múku a miešajte, kým nevznikne lepkavé, ale vláčne cesto.
    • Cesto zakryte utierkou a nechajte kysnúť 30 minút na teplom mieste.
  2. Príprava náplne:
    • Zmiešajte strúhaný syr s feta syrom, aby vznikla plnka na chlieb.
  3. Tvarovanie:
    • Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkajte ho do kruhu.
    • Náplň rovnomerne rozložte na cesto.
    • Zaviňte cesto s náplňou do požadovaného tvaru – buď ako rolku, alebo vytvorte kruh.
  4. Pečenie:
    • Chlieb položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Vrch potrite rozšľahaným žĺtkom a posypte zvyšným feta syrom a strúhaným syrom.
    • Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 20-25 minút, kým chlieb nebude zlatistý a upečený.

Po upečení nechajte chlieb mierne vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak chcete cesto ešte vláčnejšie, pridajte doň lyžicu kyslej smotany.
  2. Na náplň môžete použiť akýkoľvek druh syra, ktorý máte radi. Skvelá je kombinácia mozzarelly a čedaru.
  3. Pre intenzívnejšiu chuť posypte koláč pred pečením bylinkami, napríklad tymianom alebo rozmarínom.
  4. Koláč môžete podávať teplý aj studený. Skvele chutí s kyslou smotanou alebo jogurtom.

Video recept:

Veríme, že si tento lahodný slaný parížsky syrový koláč zamilujete rovnako ako my. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky syra a pripraviť si chutné a sýte jedlo. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Súvisiace články:

Jednoduchý slaný koláč s čerstvými hubami a kyslou smotanou z lístkového cesta – veľmi chutný

Slaný koláč s kyslou smotanou a kôprom podľa pani Vierky: jednoduchý a veľmi chutný!

Úžasne jemný cuketový slaný koláč s tvarohom: Jednoduchý a veľmi chutný

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie a pečivo

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty