Dnes vám predstavíme náš obľúbený recept na prírodné kuracie rezne na cesnaku. Sú také jemné a mäkké, že sa doslova rozplývajú na jazyku.
Recept sme objavili na webovej stránke Kuhinja za 10 a teraz je už neodmysliteľnou súčasťou našich rodinných obedov.
Zoznam ingrediencií na prírodné kuracie rezne na cesnaku:
- Morčacie alebo kuracie prsia podľa počtu stravníkov
- Vegeta na ochutenie
- Mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička soli
- Jedna cibuľa
- Niekoľko strúčikov cesnaku
- Bujón alebo vývar
- 3 vajíčka
- Múka na obalenie
- Petržlenová vňať
- Olivový olej
- Paradajková pasta
Príprava:
- Morčacie alebo kuracie prsia vyklepeme a uložíme na tanier. Posypeme ich vegetou a korením a prelejeme olivovým olejom.
- Vo veľkej miske zmiešame vajíčka, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
- Prsia obalíme v múke a potom ich namočíme do vajíčkovej zmesi.
- Na panvici rozpálime olivový olej a smažíme rezne, kým nie sú zlatohnedé z oboch strán. Keď sú hotové, odložíme ich na tanier.
- Na rovnakej panvici pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a smažíme ich po dobu jednej minúty.
- Do panvice pridáme vývar, zalejeme ho horúcou vodou a premiešame. Potom pridáme petržlenovú vňať, soľ a zamiešame.
- Do tejto zmesi vložíme morčacie rezne, pridáme paradajkovú pastu a varíme ešte 5 minút.
- Hotové rezne servírujeme so zemiakovou kašou.
Video recept:
Veríme, že tento jednoduchý a chutný recept vás nadchne a stane sa pevnou súčasťou vašich rodinných obedov. Prírodné kuracie rezne na cesnaku sú jedno z tých jedál, ktoré nikdy nesklamú a vždy potešia vašu rodinu.
zdroj: Kuhinja za 10