Search

Príjemne chladivé a osviežujúce Mätové rezy: Výnimočný recept na najlepší dezert

Mätové rezy
Mätové rezy

Obsah receptu

Pripravte si lahodný dezert, ktorý vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži. Mätové rezy sú skvelou voľbou, ak túžite po niečom sladkom a zároveň chcete zažiť pocit sviežosti. Tento jednoduchý recept od pani Vierky z youtube LiViera Desserts zvládne aj začiatočník v kuchyni.

Mätové rezy sa skladajú z dvoch druhov piškót – kakaovej a zelenej, ktoré sú prepojené lahodným mätovým krémom. Dezert je poliatý čokoládovou polevou, vďaka ktorej získava nielen skvelý vzhľad, ale aj nezameniteľnú chuť. Vyskúšajte tento recept a potešte svoje chuťové bunky.

Mätové rezy

Ingrediencie:

Kakaová piškóta:

  • 6 vaječných bielkov
  • 7 kopcovitých lyžíc kryštálového cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 3 kopcovité lyžice hladkej múky
  • 3 kopcovité lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • Veľkosť pekáča: 25,5 x 38,5 cm

Zelená piškóta:

  • 6 vaječných bielkov
  • Štipka soli
  • 6 kopcovitých lyžíc kryštálového cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 3 kopcovité lyžice hladkej múky
  • 3 kopcovité lyžice polohrubej múky
  • 6 lyžíc slnečnicového oleja
  • Zelená, gélová, potravinárska farba

Čajový sirup:

  • 120 ml mätového čaju
  • 1 lyžica cukru
  • 30 ml mätového likéru

Mätový sirup:

  • 200 ml vody
  • 2 lyžice cukru
  • 70 ml mätového likéru (podľa chuti)
  • 2 lyžičky mätovej pasty (podľa chuti)

Mätový krém:

  • 250 ml mlieka
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 40 g pudingového prášku Zlatý klas
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 50 ml mätového likéru
  • 150 g masla

Čokoládová poleva:

  • 140 g horkej čokolády Callebaut (54 %)
  • 40 g kokosového oleja

Marhuľový džem

Postup prípravy:

  1. Začnite s prípravou kakaovej piškóty: Vaječné bielky šľahajte do peny, postupne pridávajte cukor a žĺtky. Pridajte múku, kakao a olej. Cesto vylejte do vymasteného pekáča s rozmermi 25×38 cm a pečieme v predhriatej rúre na 180°C /18 – 20 minút.
  2. Podobne pripravte zelenú piškótu, pridajte zelenú farbu a vanilkový cukor.
  3. Pripravte mätový krém zmiešaním mlieka, cukru, pudingového prášku a vanilkového cukru. Uvarte hustú kašu a pridajte mätový likér. Vychladnutý puding zmiešajte s maslom.
  4. Piškóty prekrojte na polovicu a navlhčite čajovým a mätovým sirupom.
  5. Na jednu polovicu kakaovej piškóty naneste marhuľový džem a vrstvu krému. Položte na ňu navlhčenú zelenú piškótu a proces zopakujte.
  6. Vrch koláča potrite krémom, prikryte papierom na pečenie a nechajte do druhého dňa stuhnúť v chladničke.
  7. Pripravte čokoládovú polevu roztopením čokolády a kokosového oleja. Nechajte vychladnúť na 29°C a polejte ňou koláč.
  8. Hotový dezert nechajte stuhnúť v chladničke a následne ho nakrájajte na rezy.

Mätové rezyVideo recept:

Mätové rezy sú skvelým spôsobom, ako potešiť vaše chuťové bunky. Ich príprava môže byť zábavná a výsledok je vždy odmenou – dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj vizuálne pôsobivý.

Súvisiace články:

Nepečené orieškové rezy s bielou čokoládou: Sú jednoduché a u nás doma nemajú konkurenciu!

Skvelé „MARYŠA“ rezy: Majú príjemnú vôňu, sú extrémne šťavnaté a jemne kyselkavé!

Úžasné veľkonočné krémové rezy bez múky: Veľmi jednoduché a veľmi dobré!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty