Search

Pikantný mexický guláš s bravčovým mäsom – jedlo, ktoré zahreje

mexický guláš
Pikantný mexický guláš s bravčovým mäsom

Obsah receptu

Tento pikantný mexický guláš s bravčovým mäsom je presne to, čo potrebujete na zahriatie v chladných dňoch. Pripravte si chute na explóziu chutí a vôní!

Hľadáte recept na sýte a chutné jedlo, ktoré vás zasýti a zároveň zahreje? Vyskúšajte tento pikantný mexický guláš s bravčovým mäsom! Kombinácia korenín, zeleniny a jemného bravčového mäsa vás zaručene dostane. Recept je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 700 g bravčového mäsa (nakrájaného na kocky)
  • 1 polievková lyžica masti
  • 1 bobkový list
  • 150 g fazule (namočená, alebo 1 plechovka červenej fazule, 400 g)
  • 450 g mexickej zeleninovej zmesi
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 polievková lyžica červenej papriky
  • Pálivá paprika (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička soli (ochutnajte na konci)
  • 1 polievková lyžica oregana
  • 1 polievková lyžica bazalky
  • 1 polievková lyžica korenia
  • 1/2 polievkovej lyžice tymiánu
  • 1/2 polievkovej lyžice zázvoru (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička rímskej rasce
  • 1 polievková lyžica múky + trocha vody

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa: Nakrájajte bravčové mäso na menšie kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
  2. Základ: V hrnci roztopte masť, pridajte nakrájanú cibuľu a restujte do sklovita. Potom pridajte mäso a opekajte na vysokom plameni, až kým sa nezačne jemne zafarbiť.
  3. Dochutenie a varenie: Pridajte paradajkový pretlak a bobkový list. Premiešajte a pridajte sladkú červenú papriku. Krátko premiešajte, aby sa paprika nerozpálila, a zalejte vodou (asi 1,5 l).
  4. Koreniny: Pridajte soľ, oregáno, bazalku, korenie, tymián, zázvor (ak používate) a rímsku rascu. Hrniec zakryte a varte na miernom ohni približne 30 minút.
  5. Fazuľa: Ak používate suchú fazuľu, uvarte ju zvlášť a pridajte do hrnca. Ak používate konzervovanú, pridajte ju priamo do polievky. Nechajte variť, kým mäso a fazuľa nezmäknú.
  6. Zelenina: Pridajte mexickú zeleninovú zmes a varte ďalších 10–15 minút.
  7. Zahustenie: V miske zmiešajte múku s trochou vody a zmes pridajte do polievky. Premiešajte a nechajte ešte krátko prevariť.
  8. Servírovanie: Podávajte s ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť! 🌟

Tipy:

  1. Ak chcete dosiahnuť ešte intenzívnejšiu chuť, pridajte do guláša lyžičku chilli pasty.
  2. Mexický guláš môžete podávať s rôznymi prílohami – ryžou, tortillami, alebo knedľou.
  3. Pre vegetariánsku verziu nahraďte bravčové mäso sójovým granulátom alebo tempehom.
  4. Ak nemáte po ruke mexickú zeleninovú zmes, použite kombináciu kukurice, fazule, papriky a cibule.
  5. Guláš môžete obohatiť pridaním čerstvého koriandra alebo petržlenovej vňate.

Video recept:

Pikantný mexický guláš s bravčovým mäsom

Veríme, že si tento pikantný mexický guláš s bravčovým mäsom zamilujete a stane sa pravidelnou súčasťou vášho jedálnička. Neváhajte a vyskúšajte ho!

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála szazsu

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty