Pripravte si chutné a chrumkavé pečené hranolky s olivovým olejom a pažítkou doma pomocou tohto jednoduchého receptu. S olivovým olejom a pažítkou sú tieto hranolky skvelým doplnkom k akémukoľvek jedlu!
Hľadáte alternatívu ku klasickým vyprážaným hranolkám? Vyskúšajte tieto pečené hranolky! Sú zdravšie, no stále chrumkavé a lahodné.
Pečené hranolky s olivovým olejom a pažítkou
Ingrediencie:
- 900 g zemiakov, nakrájaných na hranolčeky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica jemne nasekanej pažítky
- soľ
Postup prípravy:
- Predhrejte rúru na 230° C.
- Zemiaky umyte a nakrájajte na hranolčeky a vložte ich do hrnca.
- Zemiakové tyčinky zalejte studenou vodou a pridajte 2 až 3 čajové lyžičky soli. Priveďte k varu a varte ešte približne 3 minúty. Následne vodu sceďte a zemiaky osušte čistou utierkou.
- Zemiaky vložte do misky, pokvapkajte olivovým olejom a pridajte štipku soli.
- Pripravte si plech tak, že ho vysteľte papierom na pečenie a následne naň dajte hranolky.
- Hranolky pečte 20 minút, potom ich otočte a pečte ďalších 10 minút.
- Po upečení hranolky presuňte do misky, pridajte ďalšiu štipku soli a nasekanú pažítku. Všetko spolu dobre premiešajte.
- Podávajte hranolky napríklad s majonézou alebo kečupom.
Tipy:
- Uistite sa, že zemiaky sú úplne suché pred pečením. To zabezpečí ich dokonalú chrumkavosť.
- Nepreplňte plech. Zemiaky by mali byť v jednej vrstve, aby sa rovnomerne upiekli.
- Môžete pridať aj iné koreniny ako napríklad rozmarín alebo paprika.
Pečené hranolky s olivovým olejom a pažítkou – Video recept:
Tieto pečené hranolky s olivovým olejom a pažítkou sú lahodné a zdravé. Sú ideálne ako príloha k hlavnému jedlu alebo ako samostatný snack.
Súvisiace články:
Chrumkavé pečené zemiakové hranolky s parmezánom a bylinkami
Fantastické milánske pečené zemiaky: Moje deti už hranolky vôbec nechcú!
Extra chrumkavé zemiačiky za 5 minút: Sú také chutné, že hranolky už nerobím!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Chef Sous Chef