Pečené, lahodné a zdravé – také sú naše cuketové čipsy obalené v strúhanke s parmezánom. Perfektné ako predjedlo, ľahký snack alebo ako príloha k hlavnému jedlu.
Tieto pečené cuketové čipsy sú pečené, nie vyprážané, čo ich robí ľahšou a zdravšou alternatívou. Navyše sú jednoduché na prípravu a skvelo sa hodia k rôznym dipom.
Pečené cuketové čipsy s parmezánom
Ingrediencie:
- 1 vajce
- ½ šálky strúhanky
- ½ šálky mandľovej múky
- ¼ šálky parmezánu
- ½ čajovej lyžičky morskej soli
- Mleté čierne korenie
- 2 stredne veľké cukety, nakrájané na kolieska
- Extra panenský olivový olej
Postup prípravy:
- Predhrejte rúru na 220°C a vyložte plech na pečenie papierom na pečenie.
- V miske rozšľahajte vajce.
- V ďalšej miske zmiešajte strúhanku spolu s mandľovou múkou, parmezánom, soľou a čiernym korením.
- Obaľte plátky cukety najprv vo vajci a následne ich obaľte v strúhankovej zmesi.
- Dajte obalené plátky na pripravený plech a pokvapkajte ich olivovým olejom.
- Pečte 17 až 20 minút, pričom v polovici pečenia plátky otočte, aby sa rovnomerne opiekli.
- Podávajte cuketové čipsy kým sú ešte horúce a chrumkavé. Môžete ich podávať s vašim obľúbeným dipom.
Tipy:
- Použite vegánsky parmezán, ak chcete recept prispôsobiť vegánskej strave.
- Skúste podávať cuketové čipsy s rôznymi omáčkami ako napríklad s Tzatziki.
Pečené cuketové čipsy s parmezánom – Video recept:
Naše pečené cuketové čipsy s parmezánom a strúhankou sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť čerstvé cukety. Ich jednoduchá príprava a skvelá chuť z nich robí obľúbený snack alebo prílohu.
Súvisiace články:
Cuketová nátierka s mrkvou: U nás doma sa jej nevieme nabažiť!
Lahodné cuketové cestoviny s cesnakom a bylinkami: Dokonalý obed či večera pre tieto horúce dni!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Love & Lemons