Prekvapte svoju rodinu a dokonca aj svokru týmto úžasným receptom! Pečená krkovička s kapustou je tak chutná a sýta, že si ju zamiluje každý. Ideálna na rodinné obedy alebo večere, kedy chcete ohúriť svojich hostí skutočne výnimočným jedlom.
Ak hľadáte recept, ktorý zaujme všetkých okolo stola, táto pečená krkovička s kapustou je to pravé. Jej bohatá chuť a skvelá kombinácia s kapustou si získala dokonca aj srdce mojej svokry, čo hovorí samo za seba. A čo je najlepšie, príprava je jednoduchá, takže nebudete tráviť celý deň v kuchyni.
Pečená krkovička s kapustou
Ingrediencie:
Na mäso:
- 8 porcií bravčového mäsa (preferované sú krkovička, plece, stehno alebo karé)
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Mletá paprika podľa chuti
- 1 hlávka kapusty (ideálne mladá)
Pre omáčku:
- 1 stredne veľká cibuľa
- Rastlinný olej podľa potreby
- 8 šampiňónov
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Mletá červená paprika podľa chuti
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g syra podľa vlastného výberu
Pre zemiaky:
- 3 stredne veľké zemiaky
- Kôpor podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- 1/3 čajovej lyžičky nakladanej papriky
- Soľ podľa chuti
- Mletá paprika podľa chuti
- 50 ml rastlinného oleja
Príprava:
Začnite tým, že si pripravíte mäso. Krkovičku nakrájajte na 8 plátkov a naukladajte ich na tvrdú podložku. Prekryte ich fóliou a vyklepajte tĺčikom. Potom mäso posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou a rukou votrite korenie do mäsa.
Kapustu rozdelte na polovicu a nasekajte na hrubé plátky. Posolte a okoreňte ju podľa chuti. Steaky a kapustu striedavo ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 40 minút pri teplote 200°C.
Počas pečenia mäsa pripravte omáčku. Nakrájanú cibuľu opražte na rastlinnom oleji 2 minúty. Pridajte nakrájané šampiňóny, premiešajte a pridajte soľ, mletú papriku a čierne korenie. Smažte a miešajte po dobu 3-5 minút. Potom prilejte šľahačkovú smotanu, zamiešajte a pridajte najemno nastrúhaný syr. Za miešania privarte.
Pečené mäso a kapustu zalejte šampiňónovou omáčkou a posypte syrom. Pečte ďalších 10 minút pri 200°C.
Zatiaľ čo mäso dokončuje pečenie, pripravte zemiaky. Do hrnca vložte nakrájané neošúpané zemiaky a zalejte ich vodou. Varíte 10 minút. Do misy pridajte nakrájaný kôpor, pretlačený cesnak, papriku, soľ, mletú papriku a olej a dôkladne premiešajte. Zo zemiakov precedíte vodu, pridajte omáčku a premiešajte. Zapekaciu misu vymastite olejom, vložte zemiaky a pečte pri teplote 200°C 15 minút.
A to je všetko! Servírujte lahodné mäso so zemiakmi a pripravte sa na chutný zážitok. Dobrú chuť!
Majte na pamäti, že aj keď tento recept je pomerne jednoduchý, stále si vyžaduje trochu trpezlivosti a starostlivosti pri príprave. Ale výsledok stojí za to!
Pečená krkovička s kapustou – Video recept:
Či už plánujete veľkú rodinnú večeru alebo len hľadáte recept na špeciálnu príležitosť, táto pečená krkovička s kapustou je skvelou voľbou. Jej jednoduchá príprava a neskutočná chutnosť zaručene zaujmú každého. Pripravte sa na pochvaly, keď tento recept predstavíte svojej rodine!
Súvisiace články
Bravčová krkovička pod jogurtovou perinkou: Tento recept vám bude závidieť každá kuchárka!
Vynikajúca krkovička na čiernom pive s cibuľou a zemiakmi: Tá chuť vás dostane!
Neskutočne jemná a šťavnatá krkovička na zemiakoch a cibuľke
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell