Search

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne: Jemné a chutné vďaka jednej špeciálnej ingrediencii

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne
Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne

Obsah receptu

Publikované: 30. októbra 2024, 17:35

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú pokladom tradičnej kuchyne, ktorý si zamiluje celá rodina. Tento jedinečný recept ponúka kombináciu lahodnej chuti a jemnosti mäsa, ktorú dosiahnete vďaka jednej špeciálnej ingrediencii. Pripravte si doma pokrm, ktorý pripomenie vôňu a pohostinnosť babičkinej kuchyne.

Ak túžite po jedle, ktoré spojí jednoduchosť prípravy s neodolateľnou chuťou, neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú tou správnou voľbou. Tento recept, obohatený o tajnú prísadu, zaručí, že mäso zostane mimoriadne mäkké a šťavnaté. Vďaka overeným postupom a láske k vareniu si vytvoríte pokrm, ktorý poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj srdce. Nechajte sa inšpirovať tradičnými postupmi a vráťte sa do čias, keď varenie bolo umením a jedlo spájalo rodiny pri spoločnom stole.

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 50 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 30 g hladkej múky
  • Olej na vyprážanie
  • Voliteľné: Bylinky a koreniny podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misy. Pridajte vajce, kyslú smotanu alebo grécky jogurt, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte lyžicou, prikryte fóliou a nechajte odstáť 15 minút.
  2. Pridanie múky: Po odstatí do misy nasypte múku a opäť dôkladne premiešajte, aby sa všetky kúsky mäsa rovnomerne obalili.
  3. Vyprážanie: Na panvici rozpáľte olej a vložte doň pripravené kuracie kúsky. Smažte ich z oboch strán do zlatista.
  4. Servírovanie: Hotové kuracie rezne nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte.

Tipy:

  1. Výber mäsa: Použite čerstvé kuracie prsia najvyššej kvality pre dosiahnutie najlepšej chuti a textúry.
  2. Marinovanie: Nechajte mäso odležať v marináde aspoň 30 minút, aby absorbovalo všetky chute a zostalo šťavnaté.
  3. Špeciálna ingrediencia: Pridajte do marinády jogurt alebo kyslú smotanu, ktoré mäso zjemnia a dodajú mu vláčnosť.
  4. Správne vyprážanie: Smažte rezne na strednom ohni, aby sa prepiekli rovnomerne a na povrchu získali zlatistú kôrku.
  5. Odstátie po smažení: Hotové rezne nechajte chvíľu odpočinúť na papierovej utierke, ktorá absorbuje prebytočný olej.

Video recept:

Neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne sú dôkazom, že aj s jednoduchými surovinami možno vytvoriť výnimočný kulinársky zážitok. Tento recept prenesie do vašej kuchyne kúsok tradície a pohostinnosti našich babičiek. Vyskúšajte ho a potešte svojich blízkych jedlom, ktoré je nielen chutné, ale aj pripravené s láskou a starostlivosťou. Nech sa neuveriteľne šťavnaté kuracie rezne stanú stálicou vo vašom rodinnom menu.

Súvisiace články:

Šťavnaté kuracie rezne s horčicovo-smotanovou omáčkou: Neskutočne chutné a prudko návykové!

Rýchle a jednoduché kuracie prsia s cesnakom a kyslou smotanou – u nás doma už iné nerobím

Kuracie rezne z rúry: Šťavnatý a jemný sviatočný obed, ktorý prekvapí každého

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty