Keď som prvýkrát vyskúšala šošovicové fašírky, bola som milo prekvapená. Boli tak chutné a sýte, že som si hneď povedala, že ich musím urobiť aj pre svoju rodinu. A odvtedy ich robím pravidelne, pretože ich máme všetci veľmi radi.
Tieto šošovicové fašírky sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú zdravú a chutnú alternatívu k mäsovým fašírkam. Sú plné bielkovín, vlákniny a dôležitých minerálov. A navyše sú veľmi jednoduché na prípravu, takže ich zvládne aj začiatočník.
Najlepšie šošovicové fašírky
Ingrediencie:
- 1 1/2 šálky červenej šošovice (285g)
- 1 veľká šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá mrkva
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (15g)
- 1 PL paradajkového pyré
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- Olivový olej na smaženie
Postup prípravy:
- Namočte 1 1/2 šálky červenej šošovice v dostatočnom množstve vody na 2 hodiny.
- Šošovicu precedíme a vložíme ju do mixéra.
- Pridajte nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak a nastrúhanú mrkvu.
- Pridajte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, paradajkové pyré, soľ a čierne korenie.
- Všetko spolu rozmixujte, kým nevznikne hladká zmes.
- Vytvarujte fašírky a na panvici s olivovým olejom ich opečte po dobu 3 minút z každej strany alebo do zlatohneda.
Najlepšie šošovicové fašírky – Video recept:
Šošovicové fašírky sú skvelým jedlom pre celú rodinu. Sú chutné, zdravé a sýte. A navyše sú veľmi univerzálne – môžete ich podávať s rôznymi prílohami a omáčkami.
Súvisiace články
Vynikajúce šťavnaté fašírky plnené Bambinom: Za týmto receptom sa celá rodina ide zblázniť!
Najšťavnatejšie fašírky na svete: Zmiešajte mleté mäso s jogurtom a výsledok vás ohromí!
Jednoduchá maďarská šošovicová polievka s klobásou: Pripravená podľa starého rodinného receptu!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála We Cook Vegan