Najlepšie domáce kávové zrná: Na Vianoce u nás nesmú chýbať!

Najlepšie domáce kávové zrná: Na Vianoce u nás nesmú chýbať!

Prekvapte svojich blízkych počas vianočných sviatkov originálnym dezertom, ktorým sú domáce kávové zrná.

Domáce kávové zrná sú ideálnou kombináciou jemného marcipánu, lahodnej kávovej plnky a čokoládovej polevy. V tomto článku vám ukážeme, ako si ich pripraviť krok za krokom, aby ste si mohli pochutnať na výnimočnom dezerte plnom chutí. Recept pochádza od pani Vierky z youtube kanála LiViera Desserts.

Domáce kávové zrná

Ingrediencie

  • Domáci marcipán:
    • 200 g práškového cukru
    • 200 g rastlinného tuku (Cera, kokosový olej…)
    • 150 g plnotučného sušeného mlieka
    • 2 lyžice olúpaných jemne mletých mandlí (voliteľné)
  • Kávová plnka:
    • 190 g sladeného kondenzovaného mlieka
    • 50 g práškového cukru
    • 25 g kakaa
    • 250 g masla
    • 3 lyžičky instantnej alebo mletej zrnkovej kávy
  • Čokoládová poleva:
    • 200 g horkej čokolády (52 %)
    • 100 g kokosového oleja (alebo rastlinný tuk Cera)

Postup prípravy

  1. Príprava kávovej plnky:
    • V horúcom vodnom kúpeli šľahajte zmes kondenzovaného mlieka, cukru a kakaa asi 15 minút, kým nezhustne.
    • Pridajte kávu a šľahajte ďalej. Po vytiahnutí z vodného kúpeľa do teplej hmoty zašľahajte ¼ masla. Zvyšné maslo šľahajte samostatne a postupne pridávajte kakaovú hmotu.
  2. Príprava domácej marcipánovej hmoty:
    • Zmiešajte práškový cukor, sušené mlieko, rastlinný tuk a mleté mandle. Prípadne pridajte mandľovú esenciu. Podľa potreby upravte konzistenciu pridaním mlieka alebo tuku.
  3. Tvorenie kávových zŕn:
    • Na cukrom pocukrovaný pečiaci papier rozvaľkajte marcipán na hrúbku 3,5-4 mm. Použite silikónovú formu na tvorenie zŕn, ktorú tiež posypte cukrom. Do formy natlačte marcipán, pridajte plnku a prekryte ďalšou vrstvou marcipánu.
  4. Chladenie a čokoládová poleva:
    • Nechajte zrná v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny. Medzitým pripravte čokoládovú polevu roztopením čokolády a kokosového oleja v horúcom vodnom kúpeli. Polevu nechajte vychladnúť na 29°C. Potom zrná obalte v čokoláde a nechajte stuhnúť.

Video recept

Domáce kávové zrná sú nielen krásnym, ale aj chutným vianočným prekvapením. Ich príprava vyžaduje niečo málo času a zručnosti, ale výsledok – lahodný dezert s bohatou chuťou kávy a čokolády – je toho viac než hodný. Tieto zrnká sú dokonalým spôsobom, ako potešiť všetkých milovníkov kávy a sladkostí počas sviatkov.

Súvisiace články

Najlepšie vianočné karamelové grilážky: Vianoce si bez nich nevieme predstaviť!

Vianočný čokoládový sen: Najobľúbenejší šťavnatý čokoládový koláč na Vianoce

Vianočné kokosové guľky: Rýchly a chutný nepečený dezert na Vianoce a sviatky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts


Súvisiace príspevky

Príjemne chladivé a osviežujúce Mätové rezy: Výnimočný recept na najlepší dezert

Príjemne chladivé a osviežujúce Mätové rezy: Výnimočný recept na najlepší dezert

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pripravte si lahodný dezert, ktorý vás v horúcich letných dňoch príjemne osvieži. Mätové rezy sú skvelou voľbou, ak túžite po niečom sladkom a zároveň chcete zažiť pocit sviežosti. Tento jednoduchý recept od pani Vierky z youtube LiViera Desserts zvládne aj začiatočník v […]

Veľkonočný kokosový dezert KOKOSOVÁ FANTÁZIA: Rýchly a jednoduchý hrnčekový koláčik

Veľkonočný kokosový dezert KOKOSOVÁ FANTÁZIA: Rýchly a jednoduchý hrnčekový koláčik

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kokosový dezert KOKOSOVÁ FANTÁZIA je neodolateľná kombinácia kokosového cesta, kakaového krému a lahodnej čokoládovej polevy. Vychutnajte si ju ako sladkú bodku na záver sviatočného obeda. Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte našu KOKOSOVÚ FANTÁZIU! Rýchly a jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý si […]

Fantastické zemiakové rezne: Krásne chrumkavé zvonka, jemné a mäkké zvnútra! 

Fantastické zemiakové rezne: Krásne chrumkavé zvonka, jemné a mäkké zvnútra! 

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pripravte si na večeru niečo výnimočné a chutné! Vyskúšajte naše fantastické zemiakové rezne, ktoré sú krásne chrumkavé zvonka a príjemne mäkké zvnútra. Tento recept je jednoduchý, rýchly a zaručene si na ňom pochutná každý milovník dobrého jedla. S našim podrobným postupom prípravy […]

Jedinečný tajný recept na tortové rezy, ocenené v cukrárskej súťaži: Ideálny nápad na veľkonočný dezert!

Jedinečný tajný recept na tortové rezy, ocenené v cukrárskej súťaži: Ideálny nápad na veľkonočný dezert!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Ste pripravení očariť vašich hostí na veľkonočnom stole? Objavte s nami kúzlo prípravy jedinečného dezertu, ktorý už získal srdcia na cukrárskej súťaži! Vyskúšajte náš tajný recept na tortové rezy, ktorý je nielen vizuálne pôsobivý, ale jeho chuť je nezabudnuteľná. Postupujte krok za […]

Výborný arménsky koláč “Vtáčie mlieko”: Perfektný dezert na Veľkú noc

Výborný arménsky koláč “Vtáčie mlieko”: Perfektný dezert na Veľkú noc

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vychutnajte si lahodný arménsky koláč “Vtáčie mlieko”! Tento recept je ideálny na Veľkú noc, ale môžete si ho vychutnať kedykoľvek počas roka. Koláč je vyrobený z tenkých vrstiev cesta a lahodného krému z pudingu a masla. Je pokrytý bohatou čokoládovou polevou, ktorá […]

Lahodná medová torta so smotanovým krémom:  Je lahučká a jemnučká!

Lahodná medová torta so smotanovým krémom: Je lahučká a jemnučká!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Lahodná medová torta so smotanovým krémom: neodolateľná kombinácia chutí, ktorá poteší celú rodinu. Vychutnajte si jemný a vláčny medový korpus s nadýchaným smotanovým krémom. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Hľadáte dezert, ktorý je lahodný, jednoduchý na prípravu a […]


Google Správy: Daj nám ⭐