Mäkká focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom je perfektným riešením na obed alebo večeru. Za pár minút a s niekoľkými jednoduchými ingredienciami pripravíte tento lahodný pečený slaný koláč.
Vaša rodina to bude milovať! Jednoduchý recept, veľmi chutný a ekonomický. Zvládne to každý!
Focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom
Ingrediencie
- 2 zemiaky
- 1 pór
- 2 vajcia
- 200 ml (1 šálka) kefíru
- 180 g hladkej múky
- Syr (podľa chuti)
- Soľ, korenie, paprika (podľa chuti)
- Pažítka (na ozdobenie)
- Olivový olej
- Zarovnaná lyžička prášku do pečiva
Postup prípravy
- Zemiaky ošúpte, nastrúhajte a vložte ich do studenej vody, aby nezhnedli. Pór očistite a nakrájajte na tenké kolieska.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, pridajte kefír, múku, soľ, korenie, prášok do pečiva a trochu olivového oleja. Dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
- Pór pridajte do misky so zemiakmi, pridajte soľ, korenie a papriku a dobre premiešajte.
- Formu na pečenie vyložte mokrým papierom na pečenie, aby sa focaccia po upečení ľahko vybrala, a potrite ju olivovým olejom.
- Cesto vylejte do formy a naň navrstvite zemiakovo-pórovú zmes. Pečte v predhriatej rúre na 180°C počas 30 minút. Potom posypte povrch syrom a pečte ďalších 10 minút, alebo kým nie je focaccia zlatistá a syr rozpustený.
- Pred podávaním posypte focacciu nasekanou pažítkou pre dodanie sviežosti a vizuálnej príťažlivosti.
Focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom – Video recept
Tento recept na mäkkú focacciu s pórom a zemiakmi je skvelým spôsobom, ako pripraviť rýchlu a chutnú večeru alebo občerstvenie pre návštevy. Nevyžaduje si veľa prípravy ani zručností, takže je ideálny aj pre začínajúcich kuchárov. Vyskúšajte a presvedčte sa, aká je focaccia lahodná!
Súvisiace články
Jednoduché Talianske placky Foccacia plnené šunkou a syrom
Jarná pórová polievka s krutónmi: Jednoduchá, rýchla a zvládnu ju i začiatočníci vo varení
Chutná jesenná pórová polievka, ktorá zahreje – ideálna pre lepší pocit!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette Fresche