Search

Mäkká focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom: Nikdy som nejedol takú chutnú večeru! Jednoduché a lacné!

Focaccia
Focaccia

Obsah receptu

Mäkká focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom je perfektným riešením na obed alebo večeru. Za pár minút a s niekoľkými jednoduchými ingredienciami pripravíte tento lahodný pečený slaný koláč.

Vaša rodina to bude milovať! Jednoduchý recept, veľmi chutný a ekonomický. Zvládne to každý!

Focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom

Ingrediencie

  • 2 zemiaky
  • 1 pór
  • 2 vajcia
  • 200 ml (1 šálka) kefíru
  • 180 g hladkej múky
  • Syr (podľa chuti)
  • Soľ, korenie, paprika (podľa chuti)
  • Pažítka (na ozdobenie)
  • Olivový olej
  • Zarovnaná lyžička prášku do pečiva

Postup prípravy

  1. Zemiaky ošúpte, nastrúhajte a vložte ich do studenej vody, aby nezhnedli. Pór očistite a nakrájajte na tenké kolieska.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, pridajte kefír, múku, soľ, korenie, prášok do pečiva a trochu olivového oleja. Dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  3. Pór pridajte do misky so zemiakmi, pridajte soľ, korenie a papriku a dobre premiešajte.
  4. Formu na pečenie vyložte mokrým papierom na pečenie, aby sa focaccia po upečení ľahko vybrala, a potrite ju olivovým olejom.
  5. Cesto vylejte do formy a naň navrstvite zemiakovo-pórovú zmes. Pečte v predhriatej rúre na 180°C počas 30 minút. Potom posypte povrch syrom a pečte ďalších 10 minút, alebo kým nie je focaccia zlatistá a syr rozpustený.
  6. Pred podávaním posypte focacciu nasekanou pažítkou pre dodanie sviežosti a vizuálnej príťažlivosti.

Focaccia s nastrúhanými zemiakmi a pórom – Video recept

Tento recept na mäkkú focacciu s pórom a zemiakmi je skvelým spôsobom, ako pripraviť rýchlu a chutnú večeru alebo občerstvenie pre návštevy. Nevyžaduje si veľa prípravy ani zručností, takže je ideálny aj pre začínajúcich kuchárov. Vyskúšajte a presvedčte sa, aká je focaccia lahodná!

Súvisiace články

Jednoduché Talianske placky Foccacia plnené šunkou a syrom

Jarná pórová polievka s krutónmi: Jednoduchá, rýchla a zvládnu ju i začiatočníci vo varení

Chutná jesenná pórová polievka, ktorá zahreje – ideálna pre lepší pocit!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette Fresche

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty