Chutná jesenná pórová polievka, ktorá zahreje – ideálna pre lepší pocit!

Chutná jesenná pórová polievka, ktorá zahreje – ideálna pre lepší pocit!

Jesenné chladné dni vyžadujú teplú a výživnú polievku, ktorá nás zahreje a dodá potrebnú energiu. Predstavujeme vám recept, ktorý splní všetky tieto požiadavky! Kto by odolal lahodnej pórovej polievke, ktorá v sebe skrýva kombináciu čerstvých ingrediencií a bohatých chutí? Takáto jesenná pórová polievka nie je len chutná, ale tiež účinná proti jesennému chladu a melanchólii.

Prečo je pórová polievka skvelou voľbou na jeseň?

Pór je bohatý na vitamíny a minerály, ktoré sú potrebné pre naše telo, obzvlášť počas chladnejšieho obdobia. Spolu so zemiakmi a ostatnými ingredienciami vytvára perfektnú kombináciu chutí a výživy.

Ako si pripraviť túto zázračnú polievku?

Zoznam ingrediencií:

Polievka:

  • 1 šalotka
  • Olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300g zemiakov
  • 200g póru
  • 1 ČL vínneho octu
  • 120g kukurice
  • 800ml zeleninového vývaru
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Štipka muškátového orieška
  • Tymián

Krutóny:

  • Celozrnný chlieb
  • Olivový olej
  • Chilli vločky
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Tymián

Postup prípravy:

Šalotku si očistíme a nakrájame na drobno.

Na panvici rozpáľte olivový olej a restujte na ňom drobno nakrájanú šalotku, kým nezačne byť sklovitá.

Pór si očistíme, pozdlžne rozpolíme a dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme odstránili akýkoľvek piesok alebo nečistoty. Potom ho nakrájame na polkoliečka a pridáme k šalotke na panvicu.

Pridáme aj pretlačený strúčik cesnaku a všetko spolu restujeme ešte pár minút, kým pór mierne nezmäkne.

Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme ich k zmesi na panvici.

Následne pridáme kukuricu (či už konzervovanú alebo čerstvú), zeleninový vývar a vínny ocot. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška.

Zmes zakryjeme a necháme variť na miernom ohni približne 15 minút, kým zemiaky nebudú mäkké.

Po uvarení polievku odstavíme z ohňa a pomocou ponorného mixéra ju rozmixujeme do hladka.

Medzitým si pripravíme krutóny. Chlieb nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpáľte trochu olivového oleja a pridajte kocky chleba. Opražte ich do zlatista a ochutnávajte soľou, korením, tymiánom a chilli vločkami podľa chuti.

Podávajte horúcu polievku v tanieri alebo miskách, posypte krutónmi na vrchu a môžete pridať aj trochu čerstvého bylinkového oleja alebo smotany na ozdobu.

Dobrú chuť!

Tipy a triky na dokonalú pórovú polievku

Pri varení polievky vždy používajte čerstvé ingrediencie. Ak chcete polievke dodať ešte viac chuti, skúste pridať trochu smotany alebo kokosového mlieka.

Jesenná pórová polievka – Video recept:

Jesenná pórová polievka je dokonalou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať niečo výživné a zahrievajúce. Je rýchla, jednoduchá a perfektne vás zahreje v chladných dňoch.

Súvisiace články:

Hustá zeleninová polievka s kuracím mäsom: Domáca polievka, ktorá lieči každého!

Rýchla Turecká kuracia polievka: Prekvapila ma svojou chuťou! Ľahká, chutná a zdravá!

Maďarská fazuľová polievka s údeným mäsom: 100-krát overený recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Zdravé recepty


Google Správy: Daj nám ⭐