Legendárna čokoládová torta Praha podľa originálnej normy ČSN z roku 1978!

Legendárna čokoládová torta Praha podľa originálnej normy ČSN z roku 1978!

Legendárna čokoládová torta Praha podľa originálnej normy ČSN z roku 1978. Pripravte si túto neodolateľnú pochúťku doma a preneste sa do doby, kedy vládla v každej cukrárni.

Tento recept na tortu Praha je viac než len kulinársky zážitok. Je to cesta späť k tradičnému československému cukrárskemu umeniu. Vychutnajte si bohatú chuť čokolády, lahodný krém a marhuľový džem v tomto historicky významnom dezerte.

Legendárna čokoládová torta Praha

Ingrediencie:

  • Korpus (20 cm priemer):
    • 6 vajec
    • 150 g cukru (vrátane 8 g vanilkového cukru)
    • 115 g hladkej múky
    • 25 g kakaa
    • 40 g rozpusteného masla
  • Krém:
    • 2 žĺtky (17 g, zo stredných vajec)
    • 40 ml vody
    • 8 g vanilkového cukru
    • 240 g kondenzovaného mlieka
    • 400 g masla
    • 20 g kakaového prášku
    • Niekoľko kvapiek rumovej esencie alebo 1 čajová lyžička koňaku (voliteľné)
    • alebo použite tento čokoládový krém recept TU
  • Impregnácia:
    • 50 g cukru
    • 50 ml vody
    • Čajová lyžička koňaku alebo pár kvapiek rumovej esencie
  • Marhuľový džem (80-100 g)
  • Pre čokoládovú glazúru:
    • 100 g masla
    • 100 g čokolády (60-70 % kakaa)

Postup prípravy:

  1. Príprava korpusu:
    • Vajcia rozdeľte na bielka a žĺtka. Bielka šľahajte so vanilkovým cukrom a časťou cukru do tuhých špičiek. Žĺtka vyšľahajte s ostatným cukrom do peny a potom jemne vmiešajte bielkovú zmes do žĺtkovej.
  2. Pridanie suchých zložiek:
    • Postupne pridávajte preosiatu múku a kakao. Nezabudnite na rozpustené maslo, ktoré by malo byť v izbovej teplote. Cesto rozdeľte na polovicu a pečte v predhriatej rúre na 175°C, každý korpus po 18 minút. Po vychladnutí každý korpus rozkrojte ešte na polovicu.
  3. Príprava krému:
    • Vymiešajte žĺtka s vodou, vanilkovým cukrom, kondenzovaným mliekom a maslom. Pridajte kakao a podľa chuti aj voliteľný alkohol. Zmes dôkladne premiešajte.
  4. Vrstvenie torty:
    • Každú vrstvu navlhčite pripraveným sirupom, potrite krémom a postup opakujte, kým nebudú využité všetky vrstvy.
  5. Finálna úprava:
    • Na vrch a boky torty nanesite marhuľový džem. Pripravte glazúru z masla a čokolády a rovnomerne ju rozotrite po celej torte.
  6. Chladenie:
    • Nechajte tortu odpočívať v chladničke, aby sa chute dobre prepojili.

Legendárna čokoládová torta PrahaVideo recept

Neváhajte a vyskúšajte tento recept na tortu Praha. Je to perfektná voľba na každú príležitosť a zaručene poteší celú rodinu.

Súvisiace články

Torta lenivej ženy: Nepečená torta s jedinečnou chuťou hotová už za 15 minút

TORTA „LENINGRAD“ – Pečieme vždy dve naraz, jedna nikdy nestačí!

Sacherova torta: V roku 1860 bola táto rakúska torta najlepšia na svete!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking


Súvisiace príspevky

Ananásovo-uhorkový kokteil s tajnou zložkou pre rýchlejšie chudnutie a odvodnenie

Ananásovo-uhorkový kokteil s tajnou zložkou pre rýchlejšie chudnutie a odvodnenie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Ananásovo-uhorkový kokteil je skvelým spôsobom, ako podporiť chudnutie a zároveň sa osviežiť. Tento nápoj obsahuje tajnú zložku, ktorá urýchľuje spaľovanie tukov a pomáha s odvodňovaním organizmu. Vyskúšajte ho a začnite deň s dávkou vitamínov a energie! Kombinácia ananásu, uhorky, citrónovej šťavy a […]

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

Mini zemiaková pizza – Jednoduché a chutné jedlo zo zemiakov

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Mini zemiaková pizza je jednoduchý a chutný recept, ktorý poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Je to skvelá alternatíva k tradičnej pizzi a navyše rýchla na prípravu. Ak hľadáte ľahký a zaujímavý spôsob, ako spracovať zemiaky, vyskúšajte tento recept. Mini zemiaková pizza vás […]

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

Neuveriteľne lahodné kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy: Dokonale uvarené a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie stehná z teplovzdušnej fritézy sú rýchle, jednoduché na prípravu a plné chuti. S touto receptúrou pripravíte dokonale šťavnaté a voňavé kuracie mäso, ktoré si zamiluje celá rodina. Príprava kuracích stehien v teplovzdušnej fritéze vám ušetrí čas a energiu. Marináda z citrónovej […]

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom: Jednoduché a lahodné jedlo

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Zapečené kuracie prsia s hubovo-zeleninovou zmesou a syrom sú skutočne jednoduché na prípravu, no zároveň plné chuti. Vďaka kombinácii šťavnatého mäsa, lahodných húb a rozpusteného syra si tento pokrm zamiluje celá rodina. Pripravte si tento lahodný recept, ktorý sa hodí ako na […]

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

Toto sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedol! Jednoduché, lacné a veľmi šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie prsia sú obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach. Ak hľadáte nový recept na šťavnaté, chutné a jednoduché kuracie prsia, ste na správnom mieste! Tento recept je rýchly, lacný a zaručene poteší celú rodinu. Tieto kuracie prsia sú marinované v špeciálnej zmesi korenín […]

Malinové mini tortičky: Výborný dezert z piškótového cesta s dvomi lahodnými plnkami a malinovým želé

Malinové mini tortičky: Výborný dezert z piškótového cesta s dvomi lahodnými plnkami a malinovým želé

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Malinové mini tortičky sú skutočným zážitkom pre všetkých milovníkov dezertov. Táto kombinácia piškótového cesta, jemných plniek a osviežujúceho malinového želé poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči. Pripravte si tento lahodný dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Prekvapte svoju rodinu a […]


Google Správy: Daj nám ⭐