Search

Lahodné jahodové cmarové koláčiky: Recept plný lásky a chuti

Jahodové cmarové koláčiky
Jahodové cmarové koláčiky

Obsah receptu

Jahodové mini cmarové koláčiky sú dokonalým dezertom, ktorý spája jemnú chuť jahôd s nadýchanými cmarovými koláčikmi. Tento jednoduchý a rýchly recept vám prinesie potešenie nielen pri pečení, ale aj pri samotnom ochutnávaní.

Pripravte si tieto lahodné jahodové koláčiky a vychutnajte si ich na raňajky, ako sladký snack alebo dezert po chutnom obede. Ich jemná konzistencia a sladká jahodová náplň vás očaria na prvý hlt.

Jahodové cmarové koláčiky

Ingrediencie:

Pre koláčiky:

  • 4 šálky hladkej múky (480 g)
  • ¼ šálky kryštálového cukru (50 g)
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička soli
  • 1 šálka studeného masla, nakrájaného na kocky (226 g)
  • 1¼ šálky studeného cmaru (300 ml)
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice studenej hustej smotany na natretie vrchnej časti

Pre jahody:

  • 675 g nakrájaných jahôd
  • ⅓ šálky cukru (67 g)

Na šľahačku:

  • 2 šálky smotany na šľahanie (480 ml)
  • ¼ šálky kryštálového cukru (50 g)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup prípravy:

Príprava jahôd:

  1. Jahody vložte do veľkej misy, posypte cukrom, premiešajte, zakryte a nechajte v chladničke.

Koláčiky:

  1. Predhrejte rúru na 220 °C. Veľký plech vystlite papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  3. V inej miske vyšľahajte vajce, cmar a vanilkový extrakt.
  4. Pridajte studené maslo do suchej zmesi a zapracujte ho rukami alebo vykrajovačom, kým maslo nebude na malé kúsky, veľké asi ako hrášok.
  5. Mliečnu zmes nalejte do múčnej zmesi a miešajte vidličkou alebo vareškou, kým sa nezačne tvoriť huňaté cesto.
  6. Cesto vyklopte na čistý povrch bohato posypaný múkou. Cesto jemne spracujte, kým nedrží pohromade do jednej hmoty, a potom ho roztlačte na hrúbku 2,5 cm (1 palec).
  7. Použite okrúhlu vykrajovačku na vykrajovanie koláčikov.
  8. Položte koláčiky na plech asi 2,5 cm od seba. Vrchy natrieme smotanou a podľa potreby posypeme cukrom.
  9. Pečte 15 minút alebo kým nie sú vrchné časti zlatohnedé.

Príprava šľahačky:

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte smotanu, cukor a vanilkový extrakt v elektrickom mixéri alebo v stojanovom mixéri s nástavcom na šľahanie pri strednej rýchlosti, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  2. Ochlaďte, kým nebude pripravená na podávanie.

Zostavenie:

  1. Na servírovanie rozdeľte koláčiky na polovicu.
  2. Na spodnú polovicu pridajte kopu šľahačky a kopu macerovaných jahôd.
  3. Navrch položte druhú polovicu koláčikov a dokončite ďalšou kopou šľahačky a ďalšími jahodami.
  4. Ihneď podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre výraznejšiu chuť jahôd, nechajte ich macerovať s cukrom v chladničke cez noc.
  2. Ak chcete koláčiky ešte viac osviežiť, pridajte do šľahačky pár kvapiek citrónovej šťavy.
  3. Koláčiky môžete skladovať v uzavretej nádobe pri izbovej teplote až tri dni, no najlepšie sú čerstvé

Jahodové cmarové koláčikyVideo recept:

Jahodové mini cmarové koláčiky sú skvelým spôsobom, ako potešiť svoju rodinu a priateľov. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Užite si tento sladký recept, ktorý prinesie úsmev na tvár každému, kto ich ochutná.

Súvisiace články:

Jednoduchá a rýchla jahodová bublanina za 10 minút: Stačí zmiešať ingrediencie a môžete začať piecť

Ako pripraviť najlepší jahodový džem na zimu: krok za krokom

Ako pripraviť jednoduché jahodové tiramisu za 10 minút – bez rúry!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Preppy Kitchen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty