Vyskúšajte tieto lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou. Sú ideálne ako ľahký obed alebo večera a ešte k tomu vás ohromia svojou dokonalou chuťou.
Baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou sú jednoduché na prípravu a chutné. Tento recept je perfektný na každú príležitosť, keď chcete niečo ľahké a zdravé.
Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou
Ingrediencie:
- 2 baklažány
- 2 vajcia
- Petržlen, nasekaný
- Soľ
- Čierne korenie
- Cesnakový prášok
- 60 g múky
- 2 paradajky
- Mozzarella
- Tymián
Postup prípravy:
- Baklažány nastrúhajte na hrubo, osoľte a premiešajte. Nechajte odstáť 10 minút.
- Po odstátí baklažány preceďte cez sitko, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
- K baklažánom pridajte rozšľahané vajcia, nasekaný petržlen, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok a všetko spolu dobre premiešajte.
- Pridajte múku a znovu premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
- Na plech podávajte kôpky z baklažánovej zmesi a vytvorte z nich placky.
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.
- Na každú placku pridajte plátok paradajky a mozzarellu a na záver každú placku ešte posypte tymianom.
- Vráťte placky do rúry a pečte ďalších 15 minút na 180°C.
- Placky podávajte teplé.
Tipy:
- Tieto placky sa skvele hodia napríklad s čerstvým zeleninovým šalátom alebo s dresingom z jogurtu a cesnaku.
- Do zmesi môžete pridať napríklad aj nastrúhanú mrkvu alebo cuketu pre extra chuť a výživné hodnoty.
- Placky môžete skladovať v chladničke až 3 dni a pred podávaním ich len krátko prepiecť v rúre.
Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou – Video recept:
Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou sú výbornou voľbou pre ľahké a zdravé jedlo. Skúste tento jednoduchý recept a vychutnajte si tieto lahodné placky spolu s vašou rodinou.
Súvisiace články:
Chrumkavé pečené baklažány so syrom, slaninou a pórkom: Jednoduchý recept bez vyprážania
Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dolci Veloci 89