Search

Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou: Pipravte si túto jednoduchú a lacnú pochúťku. Stačí len nastrúhať baklažány!

Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou
Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou

Obsah receptu

Vyskúšajte tieto lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou. Sú ideálne ako ľahký obed alebo večera a ešte k tomu vás ohromia svojou dokonalou chuťou.

Baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou sú jednoduché na prípravu a chutné. Tento recept je perfektný na každú príležitosť, keď chcete niečo ľahké a zdravé.

Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou

Ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • 2 vajcia
  • Petržlen, nasekaný
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cesnakový prášok
  • 60 g múky
  • 2 paradajky
  • Mozzarella
  • Tymián

Postup prípravy:

  1. Baklažány nastrúhajte na hrubo, osoľte a premiešajte. Nechajte odstáť 10 minút.
  2. Po odstátí baklažány preceďte cez sitko, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
  3. K baklažánom pridajte rozšľahané vajcia, nasekaný petržlen, soľ, čierne korenie a cesnakový prášok a všetko spolu dobre premiešajte.
  4. Pridajte múku a znovu premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
  6. Na plech podávajte kôpky z baklažánovej zmesi a vytvorte z nich placky.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.
  8. Na každú placku pridajte plátok paradajky a mozzarellu a na záver každú placku ešte posypte tymianom.
  9. Vráťte placky do rúry a pečte ďalších 15 minút na 180°C.
  10. Placky podávajte teplé.

Tipy:

  • Tieto placky sa skvele hodia napríklad s čerstvým zeleninovým šalátom alebo s dresingom z jogurtu a cesnaku.
  • Do zmesi môžete pridať napríklad aj nastrúhanú mrkvu alebo cuketu pre extra chuť a výživné hodnoty.
  • Placky môžete skladovať v chladničke až 3 dni a pred podávaním ich len krátko prepiecť v rúre.

    Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellouVideo recept:

    Lahodné baklažánové placky s paradajkami a mozzarellou sú výbornou voľbou pre ľahké a zdravé jedlo. Skúste tento jednoduchý recept a vychutnajte si tieto lahodné placky spolu s vašou rodinou.

    Súvisiace články:

    Cuketu nakrájam na plátky, obalím ju v tejto zmesi a položím na plech: Takto pripravená cuketa je 100krát lepšia ako mäso!

    Chrumkavé pečené baklažány so syrom, slaninou a pórkom: Jednoduchý recept bez vyprážania

    Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dolci Veloci 89

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty