Search

Lahodná veľkonočná roláda z mletého mäsa: Jednoduchý a chutný recept na veľkonočný stôl!

Veľkonočná roláda z mletého mäsa
Veľkonočná roláda z mletého mäsa

Obsah receptu

Hľadáte chutný a jednoduchý recept na veľkonočný stôl? Vyskúšajte našu lahodnú roládu z mletého mäsa! Táto veľkonočná roláda z mletého mäsa je perfektná ako hlavné jedlo pre celú rodinu.

Tento recept je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Roláda sa pečie v rúre a je hotová za hodinu.

Veľkonočná roláda z mletého mäsa

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (podľa vlastnej chuti)
  • 20 ml oleja
  • 1 cibuľa
  • petržlenová vňať
  • 40 g strúhanky
  • 40 g majonézy
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • bazalka
Na plnku:
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého syra
  • 50 g grilovacej omáčky (barbecue)

Postup prípravy:

  1. Alobal potrite olejom.
  2. Do misy pridajte mleté mäso, olej a nadrobno pokrájanú cibuľu.
  3. Pridajte strúhanku, korenie, bazalku, soľ a petržlenovú vňať.
  4. Vmiešajte majonézu a dobre premiešajte.
  5. Mäsovú zmes rozotrite na alobal v tvare obdĺžnika.
  6. Na kocky nakrájajte šunku a zmiešajte ju s nahrubo postrúhaným tvrdým syrom.
  7. Navrstvite plnku na mäso, zrolujte a zabalte do alobalu.
  8. Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 50 minút.
  9. Potrite grilovacou omáčkou a pečte ďalších 10 minút pri 180 °C.

Veľkonočná roláda z mletého mäsaVideo recept:

Veľkonočná roláda je chutná a sýta pochúťka, ktorá poteší celú rodinu. Vyskúšajte ju na Veľkú noc alebo na akúkoľvek inú príležitosť.

Súvisiace články

Silvestrovská šunkovo-syrová studená roláda: Zvládne ju každý a nie je s ňou veľa roboty

Jemná kuracia roláda: Vynikajúca voľba pre slávnostné pohostenie

Najlepšie fašírky z mletého mäsa: Takto ich robila aj moja babička, lepší obed nepoznám!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – Meat Recipes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty