Search

Lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkami: Perfektný letný snack!

Lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkami
Lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkami

Obsah receptu

Hľadáte jednoduchý a chutný recept na leto? Táto lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkami je ideálnym riešením. Kombinácia chrumkavého chleba, šťavnatých rajčín a krémovej burraty vás očarí.

Vychutnajte si leto s touto lahodnou bruschettou. S čerstvými rajčinami, voňavou bazalkou a krémovou burratou je tento recept dokonalým občerstvením na akúkoľvek príležitosť.

Lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkami

Ingrediencie:

  • 4 rajčiny, nakrájané na kocky
  • ¼ šálky čerstvých bazalkových listov, nasekaných
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 odkvapkaná burrata

Na toasty:

  • 8 plátkov bagety
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 190°C.
  2. Do misky pridajte rajčiny, bazalku, nasekaný cesnak, olivový olej, balzamikový ocot, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili.
  3. Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie a poukladajte naň plátky chleba. Každý plátok potrite olivovým olejom. Pečte v rúre približne 5 až 10 minút. Každý plátok potrite prekrojeným cesnakom.
  4. Na každý plátok toastu dajte kopcovitú lyžicu rajčinovej zmesi.
  5. Burratu potrhajte na kúsky a porozkladajte ju na rajčinovú zmes na každý plátok toastu.
  6. Ozdobte bruschetty čerstvou bazalkou a pokvapkajte olivovým olejom.

Tipy:

  • Na dosiahnutie najlepšieho výsledku použite čerstvé a zrelé rajčiny.
  • Ak nemáte burratu, môžete použiť mozzarella alebo ricottu.
  • Pre extra chuť môžete do rajčinovej zmesi pridať pár nasekaných sušených paradajok.

    Lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkamiVideo recept:

    Táto lahodná bruschetta s burratou a čerstvými paradajkami je jednoduchým a chutným spôsobom, ako si vychutnať leto. Ideálna na rýchle občerstvenie alebo ako predjedlo na večierok, určite si získa všetkých vašich hostí.

    Súvisiace články:

    Famózny pečený feta syr s olivami a sušenými paradajkami: Skvelá možnosť ako pripraviť dokonalé predjedlo!

    Letná paradajková špecialita: Najlepšie predjedlo na grilovačku!

    Vyprážané cuketové sendviče so šunkou a syrom: Ideálne ako predjedlo alebo ľahký obed


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Little Nonni

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty