Search

Krehučké tvarohové koláčiky na Vianoce: Rýchle, jednoduché a neodolateľné

Krehučké tvarohové koláčiky
Krehučké tvarohové koláčiky

Obsah receptu

Objavte recept na krehučké tvarohové koláčiky, ktoré sú ideálnym doplnkom k popoludňajšej káve alebo čaju. Tieto lahodné pečivá s jemnou tvarohovou náplňou si zamiluje celá rodina.

Krehučké tvarohové koláčiky patria medzi obľúbené tradičné sladkosti, ktoré potešia svojou jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. Ich krehké cesto v kombinácii s jemným tvarohom vytvára neodolateľnú pochúťku, ktorú zvládne upiecť aj začínajúci pekár. Pripravte si tieto koláčiky a prineste kúsok domácej atmosféry na váš stôl.

Ingrediencie:

  • 300 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 230 g cukru (9 polievkových lyžíc)
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 100 g roztopeného masla
  • 500 g hladkej múky (3 šálky + 1 polievková lyžica)
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva

Postup prípravy:

  1. Príprava tvarohovej zmesi: V miske zmiešajte tvaroh, vajce, vanilkový cukor, cukor, štipku soli, mlieko a roztopené maslo. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Príprava cesta: Preosejte múku spolu s práškom do pečiva a pridajte ju k tvarohovej zmesi. Vypracujte hladké cesto.
  3. Odpočinok: Cesto zabaľte do igelitového vrecka a nechajte ho odpočinúť v chladničke približne 30 minút.
  4. Vykrajovanie: Po odpočinku cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte tvary podľa želania.
  5. Pečenie: Vykrojené tvary ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (356 °F) približne 15-20 minút, kým sú koláčiky zlatisté.
  6. Posypanie: Po upečení koláčiky posypte práškovým cukrom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Výber tvarohu: Použite tučný tvaroh, aby bola náplň krémovejšia a koláčiky mali plnšiu chuť.
  2. Odpočinok cesta: Cesto nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút, lepšie sa s ním potom pracuje.
  3. Príprava náplne: Do tvarohu môžete pridať vanilkový cukor alebo citrónovú kôru pre výraznejšiu arómu.
  4. Pečenie: Sledujte koláčiky počas pečenia, aby zostali svetlé a krehučké, neprepečte ich.
  5. Skladovanie: Uchovávajte koláčiky v uzavretej nádobe, aby si dlho zachovali svoju čerstvosť.

Video recept:

Pripravte si krehučké tvarohové koláčiky a potešte svojich blízkych domácim pečivom plným lásky. Táto tradičná sladkosť prinesie do vášho domova vôňu detstva a neopakovateľnú chuť, ktorú ocení každý člen rodiny.

Súvisiace články:

Kokosky na Vianoce: Hotové za pár minút a neuveriteľne chutné!

Najlepšie sviatočné zlepované kolieska: Vianoce si bez nich ani nevieme predstaviť!

Vynikajúca vianočná Pavlova roláda: Rozplýva sa v ústach, na Vianoce je u nás povinnosť!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ellen’s Kitchen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty