Search

Klasická jahodová švajčiarska roláda „Jahodový sen“ Jednoduchý originálny recept

jahodová švajčiarska roláda
jahodová švajčiarska roláda

Obsah receptu

Chcete potešiť seba a svojich blízkych niečím výnimočným? Klasická jahodová švajčiarska roláda „Jahodový sen“ vás prekvapí. Tento recept je ľahký na prípravu a výsledkom je nádherná a lahodná sladkosť, ktorú ocenia všetci milovníci sladkých pochúťok.

Jahodová švajčiarska roláda – Ingrediencie:

  • Tri vajíčka
  • 200 g čerstvých jahôd
  • 200 g kryštálového cukru
  • Jedna štipka soli (približne 1 g)
  • Dve štipky kypriaceho prášku (približne 2 g)
  • 50 g rastlinného oleja
  • 180 g jahodového mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • Balenie hotovej šľahačky
  • Dezertná lyžička jahodového farbiva
  • 80 g bielej čokolády (nepovinné)

Postup prípravy:

Na začiatok vyšľahajte 3 vaječné bielka. Cukor pridávajte postupne v 3 fázach. Prvýkrát pridajte 30 gramov, potom 20 gramov a nakoniec opäť 20 gramov cukru. Celkový čas šľahania by mal byť 5 minút.

Potom do zmesi pridajte 50 gramov tekutého rastlinného oleja a 40 gramov mlieka s jahodovou príchuťou. Nalejte do nej časť zmesi, ktorú ste si pripravili. Potom spojte obe ingrediencie a dobre ich premiešajte.

Následne pripravenú zmes nalejte na panvicu s priemerom 39 cm X 29 cm. Poklepajte panvicou o podlahu, aby ste sa zbavili vzduchových bublín.

Pečte vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 30 minút.

Medzitým si pripravte jahodový džem. Nastrúhajte 50 gramov jahôd a precedíte ich cez sitko. Potom pridajte 200 gramov kryštálového cukru a varíte, kým sa nezmení na hustý džem.

Keď je koláč hotový, bez chladenia oddeľte okraje a prikryte ho papierom na pečenie. Opatrne ho otočte a lepivý papier na pečenie jemne roztiahnite. Zrolujte koláč na kratšiu stranu a nechajte ho 10 minút odstáť.

Na pripravený koláč natriete jahodový džem, ktorý ste si uvarili. Potom z chladničky vyberte šľahačku a roztiahnite ju na koláč. Pevne zabaľte roládu na krátkej strane, ako je to ukázané na videu.

Na záver, bielu čokoládu roztopte vo vodnej nádrži a polejte ňou roládu. Vaša jahodová švajčiarska roláda je hotová a pripravená na podávanie. Dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Pekná kniha o jedle

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty