Tento kapustovo-mrkový šalátik je nesmierne chutný a lahodný. Tajomstvo spočíva v príprave jednotlivých prísad. Je to najjednoduchší a najchutnejší recept, aký poznám.
Kapustovo-mrkový šalátik – Ingrediencie:
- 1 tretina hlávky kapusty
- 2 lyžice octu
- Voda
- 1 cibuľa
- 1 citrón
- 1 veľká mrkva alebo 2 menšie
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate
- 2 lyžice octu
- 100 g majonézy
- Soľ podľa chuti
Postup prípravy:
Začnite tým, že očistíte kapustu a nakrájate ju najemno alebo nastrúhate – je to na vás. Kapustu preložíte do misky, zalejete vodou tak, aby voda kapustu celkom pokrývala, pridáte 2 lyžice octu a premiešate. Necháte 5 minút odstáť. Medzitým si pripravíte ostatné prísady. Cibuľu nakrájate na plátky, preložíte do misky, pokvapkáte šťavou z citrónu a premiešate. Necháte stáť 5 minút. Mrkvu očistíte a nastrúhate na hrubom strúhadle. Vajcia uvaríte natvrdo, ošúpete a nakrájate nadrobno. Vajcia pridáte do misky k mrkve. Kapustu scedíte a pridáte do misky. Pridáte aj cibuľu. Dochutíte cukrom a premiešate. Pridáte aj sušenú petržlenovú vňať a soľ podľa chuti. Pridáte aj ocot a dobre premiešate. Nakoniec vmiešate majonézu a máte hotovo. Šalátik podávate vychladený. Čím dlhšie ho necháte odstáť, tým chutnejší bude. Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
- Najlepšie mäkké medovníčky – Už nikdy nebudete chcieť piecť iné
- Marocké mandľové guľôčky s orechami: Jemný vianočný dezert bez múky, ktorý sa rozplýva v ústach
- Jemný vianočný broskyňový koláč z piškótového cesta s nadýchaným mascarpone krémom
- Drážďanská vianočná štóla – Jednoduchý recept na voňavú dobrotu od pani Janky
- Vianočné nepečené Osie hniezda alebo Tučniaky- najlepšie vianočné cukrovinky od pani Janky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Chef 1A