Search

Indické kuracie karí – Ako si pripraviť domáce pikantné a aromatické kuracie karí

Indické kuracie karí
Indické kuracie karí

Obsah receptu

Kuracie karí, lahodné a aromatické jedlo z Indie, si teraz môžete pripraviť aj doma. Jeho príprava je jednoduchšia, než by ste si mysleli!

Indické kuracie karí je skvelou voľbou pre milovníkov exotických chutí. Jemné kuracie kúsky sa dusia v bohatej omáčke z cibule, paradajok, zázvoru, cesnaku a množstva voňavého korenia. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa unášať na vlnách indickej kuchyne.

Ingrediencie:

Čas prípravy: 50 min
🍽 Počet porcií: 4
🍵 Kalórie: 175 kCal


  • Kuracie mäso: 1 kg
  • Cibuľa: 150 g
  • Paradajky: 200 g
  • Cesnak: 4 strúčiky
  • Zázvor: 1 PL
  • Sušené čili struky: 2 ks
  • Voda: 100 ml
  • Olej na varenie: 5 PL
  • Bobkové listy: 2 ks
  • Kardamón: 3 semienka
  • Rasca: 1 PL
  • Mleté čierne korenie: ⅓ lyžičky
  • Kurkuma: 1 lyžička
  • Kari korenie: 1 lyžička
  • Čili prášok: 1 lyžička
  • Koriandrový prášok: ½ lyžičky
  • Korenie na kuracie mäso: 1 lyžička
  • Garam masala: 1 lyžička
  • Soľ: 1 lyžička
  • Čerstvý koriander: podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín:
    Nakrájajte kuracie mäso na väčšie kúsky, cibuľu a paradajky na kocky, zázvor a cesnak nastrúhajte.
  2. Smaženie korenín:
    Na panvici zahrejte olej a pridajte bobkové listy, sušené čili struky, kardamón a rascu. Smažte 30 sekúnd na miernom ohni.
  3. Cibuľa a cesnak:
    Pridajte cibuľu a smažte na strednom ohni 4-5 minút. Potom pridajte cesnak a zázvor, premiešajte a smažte 30 sekúnd.
  4. Pridanie kuracieho mäsa:
    Pridajte kúsky kurčaťa, osoľte a premiešajte. Zakryte pokrievkou a smažte 10 minút na miernom ohni.
  5. Dochutenie:
    Otočte kurča a pridajte koriandrový prášok, kurkumu, korenie na kuracie mäso, kari korenie a čierne korenie. Smažte pod pokrievkou 3-4 minúty.
  6. Pridanie paradajok:
    Vmiešajte paradajky, zakryte pokrievkou a duste na miernom ohni 10 minút.
  7. Záverečné varenie:
    Vyberte bobkové listy, pridajte vodu a varte pod pokrievkou 5 minút. Nakoniec vmiešajte garam masalu.
  8. Servírovanie:
    Kuracie karí podávajte horúce s ryžou a zeleninou. Posypte čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Môžete použiť kuracie stehná, kuracie stehná, kuracie krídla, celé rozporcované kurča alebo kuracie prsia nakrájané na kúsky.
  2. Ak chcete krémovú verziu kuracieho karí, pridajte kokosové mlieko, obyčajný (grécky) jogurt alebo kyslú smotanu. Jogurt alebo kyslú smotanu pridajte pri izbovej teplote, aby sa nezrazili.
  3. Pre jednoduchšiu verziu kari použite namiesto rasce, kardamónu, kurkumy, koriandra, kuracieho korenia a čili prášku len kari prášok a garam masalu.
  4. Kuracie karí podávajte s ryžou basmati, roti alebo naanom. Roti a naan môžete nahradiť akýmkoľvek typom tortilly alebo pita chleba. Okrem toho môžete použiť basmati, jazmínovú alebo akýkoľvek iný obľúbený druh ryže.

Video recept:

Indické kuracie karí

Indické kuracie karí je skvelým spôsobom, ako si spestriť jedálniček. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Prajeme vám dobrú chuť!

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty