Kuracie karí, lahodné a aromatické jedlo z Indie, si teraz môžete pripraviť aj doma. Jeho príprava je jednoduchšia, než by ste si mysleli!
Indické kuracie karí je skvelou voľbou pre milovníkov exotických chutí. Jemné kuracie kúsky sa dusia v bohatej omáčke z cibule, paradajok, zázvoru, cesnaku a množstva voňavého korenia. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa unášať na vlnách indickej kuchyne.
Ingrediencie:
⏰ Čas prípravy: 50 min
🍽 Počet porcií: 4
🍵 Kalórie: 175 kCal
- Kuracie mäso: 1 kg
- Cibuľa: 150 g
- Paradajky: 200 g
- Cesnak: 4 strúčiky
- Zázvor: 1 PL
- Sušené čili struky: 2 ks
- Voda: 100 ml
- Olej na varenie: 5 PL
- Bobkové listy: 2 ks
- Kardamón: 3 semienka
- Rasca: 1 PL
- Mleté čierne korenie: ⅓ lyžičky
- Kurkuma: 1 lyžička
- Kari korenie: 1 lyžička
- Čili prášok: 1 lyžička
- Koriandrový prášok: ½ lyžičky
- Korenie na kuracie mäso: 1 lyžička
- Garam masala: 1 lyžička
- Soľ: 1 lyžička
- Čerstvý koriander: podľa chuti
Postup prípravy:
- Príprava surovín:
Nakrájajte kuracie mäso na väčšie kúsky, cibuľu a paradajky na kocky, zázvor a cesnak nastrúhajte. - Smaženie korenín:
Na panvici zahrejte olej a pridajte bobkové listy, sušené čili struky, kardamón a rascu. Smažte 30 sekúnd na miernom ohni. - Cibuľa a cesnak:
Pridajte cibuľu a smažte na strednom ohni 4-5 minút. Potom pridajte cesnak a zázvor, premiešajte a smažte 30 sekúnd. - Pridanie kuracieho mäsa:
Pridajte kúsky kurčaťa, osoľte a premiešajte. Zakryte pokrievkou a smažte 10 minút na miernom ohni. - Dochutenie:
Otočte kurča a pridajte koriandrový prášok, kurkumu, korenie na kuracie mäso, kari korenie a čierne korenie. Smažte pod pokrievkou 3-4 minúty. - Pridanie paradajok:
Vmiešajte paradajky, zakryte pokrievkou a duste na miernom ohni 10 minút. - Záverečné varenie:
Vyberte bobkové listy, pridajte vodu a varte pod pokrievkou 5 minút. Nakoniec vmiešajte garam masalu. - Servírovanie:
Kuracie karí podávajte horúce s ryžou a zeleninou. Posypte čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Môžete použiť kuracie stehná, kuracie stehná, kuracie krídla, celé rozporcované kurča alebo kuracie prsia nakrájané na kúsky.
- Ak chcete krémovú verziu kuracieho karí, pridajte kokosové mlieko, obyčajný (grécky) jogurt alebo kyslú smotanu. Jogurt alebo kyslú smotanu pridajte pri izbovej teplote, aby sa nezrazili.
- Pre jednoduchšiu verziu kari použite namiesto rasce, kardamónu, kurkumy, koriandra, kuracieho korenia a čili prášku len kari prášok a garam masalu.
- Kuracie karí podávajte s ryžou basmati, roti alebo naanom. Roti a naan môžete nahradiť akýmkoľvek typom tortilly alebo pita chleba. Okrem toho môžete použiť basmati, jazmínovú alebo akýkoľvek iný obľúbený druh ryže.
Video recept:
Indické kuracie karí je skvelým spôsobom, ako si spestriť jedálniček. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Prajeme vám dobrú chuť!
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!