Search

Hovädzí guláš na novej úrovni: Jednoduchý a lahodný recept!

Hovädzí guláš na novej úrovni
Hovädzí guláš na novej úrovni

Obsah receptu

Hľadáte recept na hovädzí guláš, ktorý je chutnejší a lahodnejší ako klasika? Vyskúšajte náš Hovädzí guláš na novej úrovni – jednoduchý a lahodný recept, ktorý poteší aj tie najnáročnejšie jazýčky! Jemné hovädzie mäso v bohatej omáčke s hubami a smotanou si zaručene zamilujete.

Zabudnite na obyčajný guláš a doprajte si gurmánsky zážitok s naším hovädzím gulášom na novej úrovni. Tento recept je plný chutí a vôní, ktoré vás očaria. Jemné hovädzie mäso sa dusí na pomalom ohni, kým nie je dokonale mäkké a šťavnaté. Omáčka sa obohacuje o zeleninu, huby a smotanu, čím získava neodolateľnú chuť a krémovú konzistenciu.

Hovädzí guláš na novej úrovni

Ingrediencie:

  • 800g hovädzej hrude, nakrájanej na kocky
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 4 paradajky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička mleteho koriandra
  • 1 lyžička tymiánu
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • 3 lyžice paradajkovej pasty
  • 40g masla
  • 400g šampiňónov
  • 1 červená paprika
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200g hustej smotany
  • Čerstvý petržlen na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Na panvici rozohrejte olej a opečte kocky hovädzieho mäsa do zlatista. Vyberte mäso a odložte do misky.
  2. Na rovnakej panvici opečte nakrájanú cibulu a mrkvu približne 6 minút.
  3. Paradajky nastrúhajte a pridajte k zelenine spolu so soľou, čiernym korením, koriandrom a tymiánom.
  4. Pridajte hovädzí vývar a paradajkovú pastu a premiešajte.
  5. Vráťte mäso do panvice, pridajte bobkový list a duste pod pokrievkou na nízkej teplote asi 120 minút.
  6. Na inej panvici roztopte maslo a opečte na ňom šampiňóny.
  7. Pridajte nakrájanú papriku a cesnak a ešte chvíľu restujte.
  8. Pridajte smotanu, premiešajte a nechajte krátko prevrieť.
  9. K hotovému mäsu pridajte šampiňónovú zmes, premiešajte a varte ešte asi 10 minút.
  10. Pred podávaním posypte čerstvým petržlenom.

Tipy:

  • Pre extra bohatú chuť môžete hovädzie mäso pred tepelnou úpravou marinovať cez noc v červenom víne s bylinkami.
  • Do omáčky môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti, napríklad cuketu, brokolicu alebo zelené fazuľky.
  • Hotové hovädzie mäso môžete podávať s knedlíkmi, ryžou alebo zemiakovou kašou.
  • Ak nemáte šampiňóny, môžete ich nahradiť inými hubami, napríklad hlivami kráľovskými.

Hovädzí guláš na novej úrovniVideo recept:

Hovädzí guláš na novej úrovni je perfektný recept pre všetkých milovníkov mäsa a chutných omáčok. Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami, aký je úžasný!

Súvisiace články:

Bratislavský guláš tradične dobrý ako za starých čias: Skvelé, žiaľ už len výnimočne dostupné jedlo v reštauráciách

Fantastický maďarský kurací guláš: Tento recept si zamilujete, je pripravený za 20 minút!

Starý recept na Putimský bravčový guláš: Zmes z bravčového mäsa a nakladanej zeleniny si zamilujete!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty