Hit jesene – krémový koláč s jablkovým pudingom a smotanovým krémom

krémový koláč s jablkovým pudingom
Krémový koláč s jablkovým pudingom a smotanovým krémom

Obsah receptu

Hit jesene! Tento krémový koláč s jablkovým pudingom a smotanovým krémom si zamilujete. Je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začiatočník.

Hľadáte dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Tento koláč je tou správnou voľbou. Kombinácia nadýchaného cesta, osviežujúceho jablkového pudingu a lahodného smotanového krému je jednoducho neodolateľná.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 8 g (1 ČL) vanilkového cukru
  • 120 g (0,6 šálky) cukru
  • 120 g (3/4 šálky) hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 80 g (2/3 šálky) vlašských orechov
  • 50 ml (1/5 šálky) teplého mlieka

Na jablkový puding

  • 5 jabĺk
  • 750 ml (3 šálky) jablkovej šťavy
  • šťava z 1 citróna
  • 60 g (4 lyžice) cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku (každé po 37 g)
  • 100 ml (2/5 šálky) jablkovej šťavy

Na krém

  • 200 g (1 šálka) smotany (33 % tuku)
  • 300 g (1,3 šálky) smotanového syra
  • 50 g (1/4 šálky) cukru

Postup prípravy:

  1. Do misky rozbite vajcia, pridajte štipku soli, vanilkový cukor a cukor, a vyšľahajte, až kým zmes nebude svetlá a nadýchaná.
  2. Preosejte múku spolu s práškom do pečiva a po častiach pridávajte do vajcovej zmesi. Postupne premiešajte, aby nevznikli hrudky.
  3. Pridajte nasekané vlašské orechy a teplé mlieko. Zmes dôkladne premiešajte.
  4. Pekáč s rozmermi 18×28 cm vyložte papierom na pečenie a nalejte do neho pripravené cesto.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým nebude cesto upečené a zlatisté.
  6. Medzitým pripravte jablkový puding: ošúpte jablká a nakrájajte ich na malé kúsky a dajte do hrnca.
  7. Do hrnca nalejte jablkovú šťavu (750 ml), pridajte citrónovú šťavu a cukor. Priveďte do varu a varte približne 5 minút.
  8. Zmiešajte pudingový prášok s 100 ml jablkovej šťavy a pridajte ho do vriacej zmesi. Za stáleho miešania varte približne 3 minúty, kým puding nezhustne. Nechajte vychladnúť.
  9. Po upečení odrežte vrchnú časť torty, aby sa vyrovnal povrch.
  10. Na krém zmiešajte smotanový syr, smotanu a cukor a šľahajte, až kým krém nebude hladký a pevný.
  11. Puding rozotrite na koláč a následne naneste pripravený krém.
  12. Tortu vložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 4 hodiny.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť jabĺk môžete pridať do pudingu škoricu alebo klinčeky.
  • Ak nemáte radi vlašské orechy, môžete ich nahradiť mandľami alebo lieskovými orechmi.
  • Krém môžete dochutiť aj citrónovou kôrou pre sviežejšiu chuť.
  • Pred podávaním tortu ozdobte čerstvým ovocím, napríklad malinami alebo jahodami.

Video recept:

Tento krémový koláč s jablkovým pudingom a smotanovým krémom je ideálny na jesenné posedenie s rodinou a priateľmi. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Rýchly jablkový koláč na upršané jesenné dni – lahodný a jemný koláč s jablkami, mandľami a jogurtom

Lahodný jablkový koláč s kyslou smotanou a drobenkou – tento koláčik si naozaj musíte upiecť. Stane sa vaším obľúbeným

Slávny alsaský jablkový koláč! Neskutočne chutný, veľmi jednoduchý a rýchly!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty