Search

Fantastická čokoládová torta Milka: Veľmi jemná a lahodná. Vyskúšajte su ju pripraviť na Veľkú noc!

Fantastická čokoládová torta Milka
Fantastická čokoládová torta Milka

Obsah receptu

Pripravte si fantastickú čokoládovú tortu Milka, ktorá je mimoriadne jemná a lahodná. Tento recept je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len tak pre potešenie. Sledujte náš podrobný návod a vytvorte dokonalú tortu, ktorá očarí každého milovníka čokolády.

Nechajte sa uniesť kulinárskym dobrodružstvom a vytvorte si neskutočne chutnú čokoládovú tortu Milka. Naším receptom krok za krokom si zaručíme, že aj začiatočníci dokážu pripraviť dokonalý dezert, ktorý zaujme každého gurmána.

Fantastická čokoládová torta Milka

Ingrediencie:

Pre piškótové cesto na 24 cm formu potrebujeme:

  • 120 g hladkej múky
  • 40 g kakaového prášku
  • 160 g cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 40 ml vody
  • 40 ml rastlinného oleja
  • 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Pre krém:

  • 900 ml mlieka
  • 150 g bielej čokolády
  • 100 g kukuričný škrob
  • 150 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 250 g masla

Impregnácia:

  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 3 lyžice vody

Pre polevu:

  • 90 g mliečnej čokolády
  • 50 g masla
  • 2 polievkové lyžice mlieka

Postup prípravy

  1. V miske zmiešajte všetky preosiaté suché prísady.
  2. Oddelte žĺtky od bielkov.
  3. Bielka rozšľahajte so štipkou soli do peny. Postupne, po dávkach, pridávajte cukor a šľahajte do tuha.
  4. V inej miske vyšľahajte žĺtky s vodou a olejom. Postupne pridávajte suché prísady, kým nezískate hladké cesto.
  5. Jemne pridajte bielkovú zmes do cesta a opatrne premiešajte vareškou.
  6. Cesto prelejte do formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút.
  7. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho opatrne vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť 2-3 hodiny. Potom ho prekrojte na 3 rovnaké pláty.
  8. Na prípravu krému: V malom množstve mlieka rozmiešajte kukuričný škrob. Zvyšok mlieka dajte variť s vanilkovým cukrom a cukrom. Keď mlieko začne vrieť, pridajte rozmiešaný škrob a miešajte, kým sa krém nezhustne. Po zovretí ešte povarte 2-3 minúty. Odstráňte z plamena, pridajte bielu čokoládu a nechajte 5-7 minút. Potom zakryte potravinovou fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
  9. Maslo vyšľahajte do peny a postupne pridávajte pudingový krém, kým nezískate hladký krém.
  10. Na impregnáciu: V malej miske zmiešajte 2 polievkové lyžice cukru s 3 lyžicami vody a jemne zohrejte.
  11. Na spodok formy položte prvý plát korpusu, potrite cukrovým roztokom a natriete vrstvou krému. Opakujte, kým nevyužijete všetky pláty a krém. Vrch by mal byť korpus.
  12. Dajte tortu do chladničky na 2-3 hodiny.
  13. Na prípravu polevy: V malom hrnci zohrejte čokoládu s mliekom, kým nezískate hladkú polevu. Polevu nalejte na vrch torty.

Dobrú chuť!

Fantastická čokoládová torta MilkaVideo recept:

Objavte radosť z pečenia s našim receptom na čokoládovú tortu Milka. Táto neodolateľná pochúťka prinesie úsmev na tvári každého, kto ju ochutná. Nech už pripravujete slávnostný obed alebo len hľadáte recept na zlepšenie dňa, s touto tortou určite zazárite.

Súvisiace články:

ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA bez VAJEC, MLIEKA A MASLA: Je jemná a super chutná!

Fantastická kávovo-banánová torta: ĽAHKÁ a CHUTNÁ narodeninová torta!

Fantastická lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší rýchly dezert!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty