Pripravte si fantastickú čokoládovú tortu Milka, ktorá je mimoriadne jemná a lahodná. Tento recept je ideálny na slávnostné príležitosti alebo len tak pre potešenie. Sledujte náš podrobný návod a vytvorte dokonalú tortu, ktorá očarí každého milovníka čokolády.
Nechajte sa uniesť kulinárskym dobrodružstvom a vytvorte si neskutočne chutnú čokoládovú tortu Milka. Naším receptom krok za krokom si zaručíme, že aj začiatočníci dokážu pripraviť dokonalý dezert, ktorý zaujme každého gurmána.
Fantastická čokoládová torta Milka
Ingrediencie:
Pre piškótové cesto na 24 cm formu potrebujeme:
- 120 g hladkej múky
- 40 g kakaového prášku
- 160 g cukru
- 4 veľké vajcia
- 40 ml vody
- 40 ml rastlinného oleja
- 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Pre krém:
- 900 ml mlieka
- 150 g bielej čokolády
- 100 g kukuričný škrob
- 150 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 250 g masla
Impregnácia:
- 2 polievkové lyžice cukru
- 3 lyžice vody
Pre polevu:
- 90 g mliečnej čokolády
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice mlieka
Postup prípravy
- V miske zmiešajte všetky preosiaté suché prísady.
- Oddelte žĺtky od bielkov.
- Bielka rozšľahajte so štipkou soli do peny. Postupne, po dávkach, pridávajte cukor a šľahajte do tuha.
- V inej miske vyšľahajte žĺtky s vodou a olejom. Postupne pridávajte suché prísady, kým nezískate hladké cesto.
- Jemne pridajte bielkovú zmes do cesta a opatrne premiešajte vareškou.
- Cesto prelejte do formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho opatrne vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť 2-3 hodiny. Potom ho prekrojte na 3 rovnaké pláty.
- Na prípravu krému: V malom množstve mlieka rozmiešajte kukuričný škrob. Zvyšok mlieka dajte variť s vanilkovým cukrom a cukrom. Keď mlieko začne vrieť, pridajte rozmiešaný škrob a miešajte, kým sa krém nezhustne. Po zovretí ešte povarte 2-3 minúty. Odstráňte z plamena, pridajte bielu čokoládu a nechajte 5-7 minút. Potom zakryte potravinovou fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
- Maslo vyšľahajte do peny a postupne pridávajte pudingový krém, kým nezískate hladký krém.
- Na impregnáciu: V malej miske zmiešajte 2 polievkové lyžice cukru s 3 lyžicami vody a jemne zohrejte.
- Na spodok formy položte prvý plát korpusu, potrite cukrovým roztokom a natriete vrstvou krému. Opakujte, kým nevyužijete všetky pláty a krém. Vrch by mal byť korpus.
- Dajte tortu do chladničky na 2-3 hodiny.
- Na prípravu polevy: V malom hrnci zohrejte čokoládu s mliekom, kým nezískate hladkú polevu. Polevu nalejte na vrch torty.
Dobrú chuť!
Fantastická čokoládová torta Milka – Video recept:
Objavte radosť z pečenia s našim receptom na čokoládovú tortu Milka. Táto neodolateľná pochúťka prinesie úsmev na tvári každého, kto ju ochutná. Nech už pripravujete slávnostný obed alebo len hľadáte recept na zlepšenie dňa, s touto tortou určite zazárite.
Súvisiace články:
ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA bez VAJEC, MLIEKA A MASLA: Je jemná a super chutná!
Fantastická kávovo-banánová torta: ĽAHKÁ a CHUTNÁ narodeninová torta!
Fantastická lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší rýchly dezert!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой