Hľadáte recept na čokoládovú tortu, ktorá je nielen výnimočne chutná, ale aj vhodná pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym výrobkom, maslu a vajíčkam? Táto čokoládová pôstna torta vás zaručene prekvapí svojou jednoduchosťou a výslednou chuťou.
ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA – RECEPT:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 250 ml vody
- 150 g kryštálového cukru
- 60 ml oleja
- 40 g kakaa
- Štipka soli
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL 9% octu
- Šťava (z ovocia podľa výberu)
- 3 PL krupice (na krém)
- 30g horkej čokolády
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte múku, cukor, kakao, soľ, vanilkový cukor, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
- Postupne pridávajte vodu a olej. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu viac vody.
- Cesto vylejte do formy (24 cm v priemere) vystlanej papierom na pečenie a vymastenej na bokoch.
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 40-45 minút. Skontrolujte špáradlom.
- Medzitým pripravte krém. V hrnci zahrejte šťavu, pridajte krupicu a miešajte, kým nevznikne hustá kaša. Krém nechajte vychladnúť.
- Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho prekrojte na polovicu. Môžete ho tiež zvlhčiť mliekom.
- Na jednu polovicu korpusu nanesieme krém, prikryjeme druhou polovicou a celú tortu potrieme zvyšným krémom.
- Tortu posypte rozdrvenými kúskami korpusu z odrezkov a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA – Video recept:
Táto čokoládová pôstna torta je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí hľadajú alternatívu klasických receptov. Je jemná, chutná a pritom tak jednoduchá na prípravu. Určite si ju zamilujete!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Fantastická kávovo-banánová torta: ĽAHKÁ a CHUTNÁ narodeninová torta!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Marina Enikeeva