Search

Cuketa plnená provensálskou zmesou: Je taká skvelá, že si budete chcieť pridať. Miluje ju celá rodina!

Cuketa plnená provensálskou zmesou
Cuketa plnená provensálskou zmesou

Obsah receptu

Cuketa plnená provensálskou zmesou je lahodný a zdravý pokrm, ktorý osloví celú rodinu. Tento recept obsahuje tradičné provensálske ingrediencie, ktoré dodajú cukete výnimočnú chuť.

Ak hľadáte ľahký a chutný spôsob, ako pripraviť cuketu, tento recept je pre vás. Cuketa plnená provensálskou zmesou je ideálna na obed alebo večeru a je skvelým spôsobom, ako dodať svojmu jedálničku viac zeleniny.

Cuketa plnená provensálskou zmesou

Ingrediencie:

Na plnené cukety:

  • 4 cukety
  • 6 lyžíc (asi 1/4 šálky) olivového oleja
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1 zväzok bazalky
  • 1 cibuľa
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 100 g (asi 3/4 šálky) mix orechov

Na ryžu:

  • 1 šálka dlhozrnnej ryže
  • 1 lyžička soli
  • 400 g lúpaných paradajok v konzerve

Postup prípravy:

Príprava cukiet:

  1. Cukety nakrájajte na hrubšie kolieska a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Potrite cukety olivovým olejom a pečte 8 minút pri teplote 200 °C.

Ryža:

  1. Premyte 1 šálku ryže a dajte ju variť do osolenej vody (1 lyžička soli) asi 10 minút.

Príprava náplne:

  1. Cibuľu nakrájajte na drobno a vložte do misky.
  2. Nakrájajte petržlenovú vňať a bazalku na drobno a pridajte k cibuľke.
  3. Mix orechov nasekajte nahrubo a pridajte do misky.
  4. Zalejte zmes 6 lyžicami olivového oleja, osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Premiešajte všetky ingrediencie.

Plnenie a pečenie:

  1. Na každé koliesko cukety navrstvite pripravenú zmes.
  2. Pečte ešte ďalších 10 minút pri teplote 200 °C.

Dokončenie:

  1. Zmiešajte 400 g lúpaných paradajok v konzerve s uvarenou ryžou a nechajte ešte krátko prevariť, potom vypnite sporák.
  2. Podávajte pečené cukety s pripravenou ryžou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pokiaľ obľubujete pikantné jedlá, skúste pridať štipku čili vločiek.
  2. Na obmenu môžete použiť aj iné druhy orechov, napríklad vlašské orechy alebo kešu.

Cuketa plnená provensálskou zmesou – Video recept:

Plnená cuketa provensálskou zmesou je jednoduchá na prípravu, no zároveň veľmi chutná a výživná. Tento pokrm je ideálny pre rodinné obedy alebo večere a určite si ho obľúbite.

Súvisiace články:

Zaváraná cuketa s kôprom a cesnakom: Môj manžel už zjedol polovicu zásob a hovorí, že takú dobrú cuketu už dávno nejedol

Chrumkavá zapekaná cuketa s parmezánom: Takto ma ju naučila pripravovať moja babička! Lacný a jednoduchý recept!

Cuketu nakrájam na plátky, obalím ju v tejto zmesi a položím na plech: Takto pripravená cuketa je 100krát lepšia ako mäso!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Zdravé recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty