Zemiakový kugel je tradičný židovský pokrm, ktorý si zamilujete pre jeho jednoduchosť a lahodnú chuť. Chrumkavá kôrka v spojení s mäkkým vnútrom z neho robí ideálnu prílohu či hlavné jedlo.
Objavte tajomstvo tradičného židovského receptu na zemiakový kugel. Tento jednoduchý nákyp zo zemiakov, vajec a cibule vás prekvapí svojou chuťou a všestrannosťou. Podávajte ho teplý s kyslou smotanou alebo ako súčasť slávnostného stola. Zemiakový kugel sa stane obľúbeným jedlom celej vašej rodiny.
Ingrediencie:
⏰ Čas prípravy: 50 min
🍽 Počet porcií: 4
🍵 Kalórie: 180 kCal
Ingrediencie:
- Zemiaky: 1,2 kg
- Cibuľa: 150 g
- Vajcia: 3 ks
- Soľ: 1 lyžička
- Mleté čierne korenie: ½ lyžičky
- Olivový olej: 3 PL
Postup prípravy:
Postup:
- Príprava zeleniny:
Zemiaky nastrúhajte nahrubo, cibuľu najemno. Zmes vložte do sitka nad misku a vytlačte z nej prebytočnú tekutinu. - Zmiešanie:
Vajcia vyšľahajte so soľou a korením. Pridajte nastrúhané zemiaky, cibuľu a 1 PL olivového oleja. Dobre premiešajte. - Zapekanie:
Zapekaciu formu (priemer 26 cm) vymažte 1 PL olivového oleja. Vložte pripravenú zmes, uhlaďte a povrch pokvapkajte zvyšným olivovým olejom. - Pečenie:
Predhrejte rúru na 180 °C a pečte 50 minút, kým nie je kugel zlatistý a chrumkavý. - Podávanie:
Podávajte horúce s kyslou smotanou, gréckym jogurtom alebo čerstvou zeleninou.
Tipy:
- Použite zemiaky typu Yukon Gold alebo Russet pre najlepšiu konzistenciu.
- Na dochutenie omáčky pridajte do kyslej smotany alebo jogurtu nasekanú petržlenovú vňať, koriander, cesnak a dochuťte soľou a korením.
Dobrú chuť!
Video recept:
Zemiakový kugel je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá jednoduchý a chutný recept. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami o jeho lahodnej chuti a všestrannosti.
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!