Search

Ako pripraviť LASKONKY lepšie ako z cukrárne? Rýchly a jednoduchý recept

Laskonky
Laskonky

Obsah receptu

Chrumkavé, sladké a neodolateľné laskonky sú obľúbeným dezertom, ktorý si môžete pripraviť aj doma. S receptom podľa pani Vierky na domáce laskonky to zvládne aj začiatočník.


Laskonky sú tradičný dezert, ktorý sa skladá z dvoch tenkých piškótových cestovín plnených jemným krémom. Pripravte si ich podľa nášho receptu z youtube kanála LiViera Desserts a vychutnajte si ich ako od cukrára.

Legendárne LASKONKY

Ingrediencie:

  • 4 vaječné bielky
  • 220 g kryštálového cukru
  • 107 g vlašských orechov
  • 67 g práškového cukru

Orechový krém

  • 200 ml mlieka
  • 170 g masla
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 4 vaječné žĺtky
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 lyžice zomletých vlašských orechov
  • 40 ml vody
  • 1 lyžička zomletej kávy
  • 1 lyžica rumu

Postup prípravy:

Zohrejte 4 vaječné bielky s 220 g kryštálového cukru nad parou do teploty 73 °C a občas premiešavajte.

Po dosiahnutí teploty 73 stupňov vyšľahajte bielky 15 minút na vysokých otáčkach, kým nevznikne hustý sneh.

Jemne zomleté vlašské orechy zmiešajte s preosiatym práškovým cukrom a opatrne ich vmiešajte do snehu. Miešajte ručne a pomaly.

Formu na laskonky potrite olejom a naplňte pripraveným cestom, vyplňte všetky medzery. Rúru predhrejte na 100 °C a zvoľte program s ventilátorom. Sušte laskonky na strednej priečke 60 – 65 minút.

Pripravte orieškovo-kávový krém zahriatím mlieka s maslom, žĺtkami, múkou, cukrom a vanilkovým cukrom za stáleho miešania do zhustnutia. Nechajte krém chladiť a občas premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.

150 g masla vyšľahajte v mixéri a po častiach zašľahávajte do pudingu. Dávajte pozor, aby maslo aj puding mali rovnakú teplotu.

Pripravte si silnú horúcu kávu a zalejte ňou zomleté vlašské orechy.

20 g masla vyšľahajte a zalejte pripravenou orechovou kašou, potom zmiešajte. Túto zmes pridajte do krému s pudingom a všetko spolu vymiešajte na hustý krém.

Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte vychladnuté laskonky krémom a nechajte ich poriadne stuhnúť.

Z uvedeného množstva surovín vyrobíte 20 chutných laskoniek.

LaskonkyVideo recept

Laskonky sú skvelý dezert na každú príležitosť. Vyskúšajte ich ešte dnes!

Súvisiace články

Rýchle a fantastické VIANOČNÉ DUKÁTIKY: Chutný dezert z maslových sušienok, kakaa a čokolády

Legendárne Parížske rožky: Tradičný sviatočný dezert bez múky

Viedenské krémové rezy: Chutný a šťavnatý zákusok ako od cukrára!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty