Search

Zapečené bravčové karé podľa mojej starej mamy: Také chutné mäsko ste dávno nejedli!

Zapečené bravčové karé
Zapečené bravčové karé

Obsah receptu

Dnes vám predstavím recept, ktorý je mi veľmi blízky. Ide o zapečené bravčové karé podľa receptu mojej starej mamy. Tento recept je pre mňa spojený s mnohými spomienkami na detstvo a chvíle strávené v kuchyni s mojou babičkou.

Je to jednoduché jedlo, ktoré však vďaka kombinácii ingrediencií a spôsobu prípravy ponúka nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Verím, že vás tento recept inšpiruje a prinesie do vašej kuchyne kúsok rodinnej tradície.

Zapečené bravčové karé s hubami, zemiakmi, paradajkou a syrom

Ingrediencie:

  • 8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky
  • soľ
  • čierne korenie
  • bylinky podľa chuti
  • červená mletá paprika podľa chuti
  • 1 cibuľa
  • 6 väčších šampiňónov
  • rastlinný olej
  • 4 väčšie zemiaky
  • 2 PL paradajkovej pasty
  • 1 paradajka
  • 2 PL kyslej smotany
  • 70 g tvrdého syra

Postup prípravy:

  1. Bravčové mäso nakrájajte na hrubšie plátky a prikryte potravinárskou fóliou.
  2. Mäso naklepte tĺčikom a z oboch strán posypte soľou, koreninami a rukou dobre rozotrite.
  3. Cibuľu ošúpte, nakrájajte na pol krúžky a orestujte na troche oleja.
  4. Šampiňóny nakrájajte na menšie kúsky a takisto orestujte.
  5. Zemiaky očistite, nakrájajte na kolieska, vložte do misy a ochutíte soľou a koreninami. Pridajte aj trochu oleja a premiešajte.
  6. Plátky mäsa naukladajte vedľa seba na vymastený plech.
  7. Mäso potrite paradajkovou pastou, navrstvite orestovanú cibuľu, šampiňóny, kolieska zemiakov a pokrájanú paradajku.
  8. Všetko potrite smotanou a plech prikryte mokrým pergamenovým papierom alebo alobalom.
  9. Dáte piecť do predhriatej rúry na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C.
  10. Pred dopečením vyberte plech, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť na ďalších 5 minút.
  11. Hotové jedlo môžete posypať čerstvou vňaťkou alebo kôprom.

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Bravčové rezne pod perinkou z jedného plechu: Také jemné a šťavnaté mäsko som ešte nejedla


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty