Search

Vyprážané zemiakové guľky plnené syrom, klobásou a bylinkami s lahodnou omáčkou

zemiakové guľky plnené syrom
Vyprážané zemiakové guľky plnené syrom, klobásou a bylinkami s lahodnou omáčkou

Obsah receptu

Zemiakové guľky plnené syrom sú vynikajúcou pochúťkou pre milovníkov zemiakových jedál. Chrumkavý obal ukrýva lahodný syrový stred, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

Ak hľadáte jedlo, ktoré spojí jednoduchosť s výnimočnou chuťou, zemiakové guľky plnené syrom sú tou správnou voľbou. Tieto domáce guľky z uvarených zemiakov, plnené obľúbeným syrom a vyprážané do zlatista, sú ideálne na obed alebo večeru. Ich príprava je jednoduchá a výsledok ocení celá rodina.

Ingrediencie:

Na zemiakové guľky:

  • 600 g zemiakov
  • 20 g masla
  • 180 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 6 strúčikov cesnaku, pretlačených
  • 3 vajcia
  • 1 červená alebo zelená paprika, nakrájaná na malé kocky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3-4 polievkové lyžice múky
  • 2-3 polievkové lyžice strúhanky
  • 50 g klobásy, nakrájanej na drobné kúsky
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Na omáčku:

  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1-2 polievkové lyžice majonézy
  • Hrsť nasekaného kôpru
  • Pár kvapiek sójovej omáčky (podľa chuti)

Postup prípravy:

  1. Príprava zemiakov: Uvarte zemiaky v osolenej vode do mäkka. Sceďte ich, nechajte vychladnúť, ošúpte a roztlačte na hladkú kašu.
  2. Príprava zmesi: Do zemiakovej kaše pridajte maslo, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, vajcia, nakrájanú papriku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte.
  3. Pridanie múky a klobásy: Postupne pridávajte múku, aby zmes získala hustejšiu konzistenciu. Nakoniec vmiešajte na drobné kúsky nakrájanú klobásu.
  4. Tvarovanie guliek: Zo zmesi vytvarujte menšie guľky a obaľte ich v strúhanke.
  5. Vyprážanie: Rozohrejte olej na panvici a guľky vyprážajte dozlatista z každej strany. Po vyprážaní ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Príprava omáčky

  1. Omáčka: V miske zmiešajte kyslú smotanu a majonézu. Pridajte nasekaný kôpor a pár kvapiek sójovej omáčky. Dobre premiešajte.
  2. Dochutenie: Podľa chuti môžete omáčku dochutiť ďalšími bylinkami alebo korením.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Výber syra: Použite syr s výraznou chuťou, napríklad cheddar alebo ementál, pre ešte intenzívnejší zážitok.
  2. Bylinky v ceste: Pridajte do zemiakového cesta nasekané bylinky ako petržlen alebo pažítku pre osviežujúcu chuť.
  3. Chladenie pred vyprážaním: Guľky pred vyprážaním na chvíľu vložte do chladničky, aby lepšie držali tvar.
  4. Pečenie namiesto vyprážania: Pre ľahšiu verziu môžete guľky upiecť v rúre pri 180°C približne 25 minút.
  5. Servírovanie s omáčkou: Podávajte guľky s obľúbenou omáčkou, napríklad jogurtovou alebo paradajkovou, ktorá zvýrazní ich chuť.

Video recept nájdete TU.

Zemiakové guľky plnené syrom sú skvelým spôsobom, ako obohatiť svoj jedálniček o nové a chutné jedlo. Vyskúšajte tento recept a doprajte si potešenie z domácej kuchyne.

Súvisiace články:

Vyprážané šampiňóny s cesnakom – skvelá príloha k mäsu alebo pochúťka s čerstvým chlebíkom

Vyprážané zemiaky z jednej panvice: Stačí ich zmiešať s TÝMITO ingredienciami a mám lacný obed pre celú rodinu. Dokonca k nim nepotrebujeme ani mäso!

Rýchle opečené zemiaky so slaninou a cibuľou: Jednoduchá večera, keď nemám čas!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Mittags Genuss

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty