Search

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku: Na tento starý vynikajúci recept sa už zabudlo

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku
Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku

Obsah receptu

Zabudnutý poklad z babičkinej kuchyne: Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčke sú lahodnou pochúťkou, ktorá poteší chuťové poháriky celej rodiny. Jemné kvety bazy obalené v chrumkavom cestíčku sú ideálne ako dezert ku káve alebo čaju, ale aj ako originálna príloha k jedlu.

Vyskúšajte tento recept na vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku. Jednoduchá príprava a lahodný výsledok zaručený!

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku

Ingrediencie:

  • 300 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 125 g hladkej múky
  • Kvety bazy
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. V miske dôkladne zmiešajte mlieko, vajcia, vanilkový cukor, soľ a biele víno.
  2. Postupne pridávajte preosiatu hladkú múku a premiešajte, aby ste vytvorili hladké cestíčko bez hrudiek.
  3. Kvety bazy dôkladne umyte a nechajte ich dôkladne vyschnúť na vzduchu alebo jemne osušte pomocou kuchynskej utierky.
  4. Každý kvet bazy ponorte do pripraveného cestíčka, aby bol cestom rovnomerne pokrytý.
  5. Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja. Olej by mal byť dostatočne horúci.
  6. Opatrne vložte obalené kvety bazy do horúceho oleja a vyprážajte z každej strany dozlatista. Vyprážanie by nemalo trvať dlho, aby sa kvety nespálili a cestíčko bolo chrumkavé.
  7. Hotové kvety bazy vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
  8. Podávajte teplé ako originálnu pochúťku alebo dezert.

Tipy:

  • Kvety bazy zbierajte na slnečných miestach ďaleko od prašných ciest a znečistenia.
  • Pred použitím kvety bazy dôkladne umyte a osušte.
  • Cesto na vyprážanie by malo mať strednú hustotu, aby sa na kvety bazy rovnomerne nalepilo.
  • Olej na vyprážanie musí byť dostatočne horúci, aby sa kvety bazy rýchlo usmažili a zostali chrumkavé.
  • Hotové kvety bazy nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
  • Podávajte teplé posypané práškovým cukrom alebo s vanilkovou zmrzlinou.

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčkuVideo recept:

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku sú starým, no stále obľúbeným receptom, ktorý poteší mlsné jazýčky. Vďaka jednoduchosti prípravy a lahodnej chuti sú ideálne pre začínajúcich aj skúsených kuchárov.

Súvisiace články:

Šišky pečené v rúre: Zdravšie krajšie a chutnejšie ako vyprážané v oleji

Vyprážané kuracie kúsky s brokolicou: Jednoduchý a chutný recept

Vyprážané taštičky plnené mletým mäsom: Neskutočná pochúťka, u nás doma si ich pýtajú každý víkend!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Nebeský

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty