Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku: Na tento starý vynikajúci recept sa už zabudlo

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku: Na tento starý vynikajúci recept sa už zabudlo

Zabudnutý poklad z babičkinej kuchyne: Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčke sú lahodnou pochúťkou, ktorá poteší chuťové poháriky celej rodiny. Jemné kvety bazy obalené v chrumkavom cestíčku sú ideálne ako dezert ku káve alebo čaju, ale aj ako originálna príloha k jedlu.

Vyskúšajte tento recept na vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku. Jednoduchá príprava a lahodný výsledok zaručený!

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku

Ingrediencie:

  • 300 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 125 g hladkej múky
  • Kvety bazy
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. V miske dôkladne zmiešajte mlieko, vajcia, vanilkový cukor, soľ a biele víno.
  2. Postupne pridávajte preosiatu hladkú múku a premiešajte, aby ste vytvorili hladké cestíčko bez hrudiek.
  3. Kvety bazy dôkladne umyte a nechajte ich dôkladne vyschnúť na vzduchu alebo jemne osušte pomocou kuchynskej utierky.
  4. Každý kvet bazy ponorte do pripraveného cestíčka, aby bol cestom rovnomerne pokrytý.
  5. Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja. Olej by mal byť dostatočne horúci.
  6. Opatrne vložte obalené kvety bazy do horúceho oleja a vyprážajte z každej strany dozlatista. Vyprážanie by nemalo trvať dlho, aby sa kvety nespálili a cestíčko bolo chrumkavé.
  7. Hotové kvety bazy vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
  8. Podávajte teplé ako originálnu pochúťku alebo dezert.

Tipy:

  • Kvety bazy zbierajte na slnečných miestach ďaleko od prašných ciest a znečistenia.
  • Pred použitím kvety bazy dôkladne umyte a osušte.
  • Cesto na vyprážanie by malo mať strednú hustotu, aby sa na kvety bazy rovnomerne nalepilo.
  • Olej na vyprážanie musí byť dostatočne horúci, aby sa kvety bazy rýchlo usmažili a zostali chrumkavé.
  • Hotové kvety bazy nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
  • Podávajte teplé posypané práškovým cukrom alebo s vanilkovou zmrzlinou.

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčkuVideo recept:

Vyprážané bazové kvety vo vínovom cestíčku sú starým, no stále obľúbeným receptom, ktorý poteší mlsné jazýčky. Vďaka jednoduchosti prípravy a lahodnej chuti sú ideálne pre začínajúcich aj skúsených kuchárov.

Súvisiace články:

Šišky pečené v rúre: Zdravšie krajšie a chutnejšie ako vyprážané v oleji

Vyprážané kuracie kúsky s brokolicou: Jednoduchý a chutný recept

Vyprážané taštičky plnené mletým mäsom: Neskutočná pochúťka, u nás doma si ich pýtajú každý víkend!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Nebeský


Súvisiace príspevky

Domáce žemľové knedle: Skvelá a jednoduchá príloha. Jemné a nadýchané

Domáce žemľové knedle: Skvelá a jednoduchá príloha. Jemné a nadýchané

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Domáce žemľové knedle sú skvelou a jednoduchou prílohou, ktorá sa hodí k mnohým jedlám. Sú jemné, nadýchané a plné chuti. Tento recept vás naučí, ako si ich ľahko pripravíte doma. Hľadáte výbornú prílohu k vašim obľúbeným jedlám? Vyskúšajte domáce žemľové knedle! S […]

Guličky z mletého mäsa s cestovinou a karfiolom: Všetko v jednom – dokonalý obed

Guličky z mletého mäsa s cestovinou a karfiolom: Všetko v jednom – dokonalý obed

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte jednoduchý a chutný obed pre celú rodinu? Skúste tieto guličky z mletého hovädzieho mäsa, ktoré pečieme spolu s karfiolom a cestovinami. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí majú radi jedlo „všetko v jednom“ – šetrí čas, a zároveň ponúka plnú […]

Poctivý slivkový koláč od babičky: Taký dobrý, že ho budete chcieť piecť každý týždeň! Vždy sa po ňom zapráši

Poctivý slivkový koláč od babičky: Taký dobrý, že ho budete chcieť piecť každý týždeň! Vždy sa po ňom zapráši

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Poctivý slivkový koláč, ktorý vám pripomenie sladké detstvo a babičkinu kuchyňu. Jeho jednoduchá príprava a lahodná chuť vás očarí natoľko, že ho budete piecť každý týždeň. Tento koláč je ideálny na každú príležitosť, či už k poobednej káve alebo ako sladký dezert […]

Geniálna poľská orechová torta: Vždy, keď ju pečiem, len sa po nej zapráši. Na oslavách je to veľký hit

Geniálna poľská orechová torta: Vždy, keď ju pečiem, len sa po nej zapráši. Na oslavách je to veľký hit

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Geniálna poľská orechová torta je dezert, ktorý vás očarí svojou lahodnou chuťou. Kombinácia vlašských orechov a jemného krému s nádychom rumu z nej robí obľúbenú sladkosť na každej oslave. Tento recept je jednoduchý na prípravu, no výsledok je vždy veľkolepý – torta […]

Najjemnejší tvarohový koláč na svete: Jednoduchý na prípravu a neuveriteľne chutný

Najjemnejší tvarohový koláč na svete: Jednoduchý na prípravu a neuveriteľne chutný

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Najjemnejší tvarohový koláč na svete je skutočnou lahôdkou, ktorá poteší každého milovníka sladkých dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok úžasne jemný a chutný. S kombináciou jemného tvarohu a osviežujúcich malín sa stane obľúbeným receptom vo vašej kuchyni. Tento tvarohový koláč je […]

Najobľúbenejší nepečený koláč z dlhých piškót v Taliansku: Jednoduchý a neuveriteľne chutný

Najobľúbenejší nepečený koláč z dlhých piškót v Taliansku: Jednoduchý a neuveriteľne chutný

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Nepečený koláč z dlhých piškót je v Taliansku jedným z najobľúbenejších dezertov. Jeho jednoduchá príprava a fantastická chuť robia z tohto receptu ideálny výber na rýchlu sladkú pochúťku, ktorá poteší každého. Kombinácia kávy, čučoriedkovej vrstvy a lahodnej šľahačky vás očarí už pri […]


Google Správy: Daj nám ⭐